Pass it on! Jan

  -   Junioren
Pass it on Colts
Ook zonder volledig opgestarte competitie blijft het ovaal lekker rond gaan op HRC

Vinaka (bedankt in het Fijisch) voor de pass Sulita! 

Hallo, ik ben Jan! En ik speel nu zo’n 8 jaar rugby! Vroeger speelde ik voetbal. Maar toen ik met een vriend van mij op wintersport was, kwamen we Hein Brat en zijn familie daar tegen. En toen wij in de sneeuw stoeiden, zei Hein dat wij naar HRC moesten komen om te gaan rugbyen. Dat was niet de eerste keer dat dat tegen me gezegd werd, dus dat is wat ik deed! Ik heb toen een tijdje rugby en voetbal samen gespeeld, maar heb uiteindelijk de knoop door gehakt en heb me op rugby gefocust.

Rugby zit dan ook in m’n bloed. Mijn vader komt uit Fiji en hij heeft ook zijn hele leven gerugbyd. Net zoals de rest van m’n familie in Fiji!

Ik speel nu bij team 1 van de Junioren.  Daarnaast volg ik al 4 jaar de Rugby Academie in combinatie met VWO op het Segbroek College. Ook zit ik in de selectie van Jong Oranje U16. Helaas valt er nu weinig te doen met de Nederlandse selectie vanwege Corona. Toch komen wij digitaal bij elkaar om de game plans en de spelers zelf te leren kennen. Gelukkig kan ik nog wel trainen met de Rugby Academie en HRC. En doe ik nog individuele conditie- en krachttrainingen voor de Nederlandse selectie.

Ik ben van jongs af aan altijd al een van de kleinsten op het veld geweest. Eerst speelde ik op de center, maar de laatste twee jaar ben ik me helemaal toe gaan  leggen op de scrum half positie. Scrumhalf is iets wat echt bij mij past! Ik kan in deze positie goed het spel overzien en dat vind ik superleuk.

In de toekomst hoop ik in het eerste van het Nederlands team te komen.  En natuurlijk in een goede rugby competitie te spelen! En dat mag natuurlijk in het buitenland.

Rugby in Fiji

Rugby vroeger (links) en vorig seizoen (rechts)

Ik geeft een scrumhalf pass naar Rens Persoon uit het tweede team van de Junioren.

Groetjes Jan

Rens, zorg jij dat je pass uiterlijk donderdag 20 mei a.s. voor 17 uur binnen is op redactie@haagscherugbyclub.nl (en Jan vergeet niet om Rens even een seintje te geven dat hij zijn handen klaar heeft)

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement