Pass it on! Felix

  -   Junioren
pas it on cic
Ook zonder (echte) competitie blijft de bal rond gaan op HRC

Afgelopen week was er verschikking, verdriet, een stille tocht en ook het door Rens zo vakkundig uit de scrum geviste en gepaste ovaal bleef even in stil in de lucht hangen. Deze week wordt het echter net zo makkelijk gevangen door Felix.

Dankjewel Rens voor je pass.

Hallo, ik ben Felix van 16 jaar en ik zit op HRC in Junioren team 3 geel. Ik ben dit jaar begonnen met deze sport, deels door mijn vrienden en ook door mijn familie. Ik heb veel vechtsporten en veel intensieve sporten gedaan, maar rugby vind ik toch wel het leukst. Ik wilde er al een hele tijd op en sinds dit jaar is het er van gekomen. Mijn oom is trainer op HRC, dus die deed al veel met rugby en ik hoorde vaak van mijn vader verhalen van vroeger en dat vond ik zo leuk klinken dat ik het steeds liever wilde doen. 

Het rugby zelf vind ik super leuk om te doen en vaak ook gewoon interessant. Toen ik op de club kwam werd ik eigenlijk gelijk goed ontvangen door iedereen, dat viel gelijk al erg op. Het respect wat iedereen heeft voor elkaar vond ik heel fijn, omdat er dan nooit ruzie ontstaat, niet alleen buiten het spel maar ook tijdens.

Ik trainde aan het begin van het seizoen in team 3 geel wat een super leuk en gemotiveerd team is. Ik kwam daar gelijk goed in terecht en werd leuk ontvangen. Helaas heb ik met dit team maar 4 echte competitie wedstrijden gespeeld, maar gelukkig konden we ook gewoon club wedstrijden spelen. Na een aantal maanden mocht ik mee trainen met team 2. Dat team traint meer met bewegingen en wat sneller, dus dat vond ik aan het begin wat lastig. Ik mocht dit aangezien ik volgend seizoen al naar de Colts ga (een leeftijdsgroep hoger). 

Ik heb dit seizoen al op een aantal posities gespeeld. Ik begon als wing en toen flanker, 2e center en 1e center. Ik vond 2e center toch het leukst omdat ik dan snel kan spelen en veel in kan gaan.

Ik geef mijn pass nu door aan Toots uit de Colts.

Toots Zwaanswijk, jouw pass ontvangen we graag uiterlijk 10 juni a.s. voor 17.00 uur via redactie@haagscherugbyclub.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement