Pass it on! Brent

  -   Colts
Pass it on Colts

Dank je Melcher, dat was een goeie pass….voor iemand die niet rugbyt!

Toen ik nog net geen 5 jaar was, deed ik aan mijn eerste training mee op HRC. Dat was bij de ‘Guppen’. Trainers Kour van der Laan en Hein Brat brachten ons de eerste beginselen bij van alles wat met Rugby te maken heeft. Rennen, Tackelen, de broodnodige discipline en het respect voor elkaar, de tegenstander en de ref! De trainingen waren hartstikke leuk. Lekker om pionnetjes heen rennen, over stoelen springen, onderlinge wedstrijdjes, van de ene kant van het veld naar de andere kant zonder getikt te worden, etc. Allemaal oefeningen waar we tot op de dag van vandaag nog steeds wat aan hebben.

Een mooie herinnering uit die tijd is ons allereerste toernooi bij de ‘Kruikenzeikers’ in Tilburg. Aangekomen in Tilburg bleek dat er helemaal geen tegenstander was, aangezien ze daar nog geen Guppen hadden. Daar waren wij niet blij mee en na lang zeuren door de trainer en een paar ouders, mochten we dan toch een wedstrijd tegen hun Turven spelen. We verloren de wedstrijd van de veel oudere jongens, maar we vochten als leeuwen en maakte wel mooi 2 tries! Dat leverde ons de sportiviteitsprijs op en zo namen we een mooie Tilburgse kruik mee terug naar Den Haag! Onze eerste prijs!

Inmiddels ben ik 16 en speel ik bij de eerstejaars Colts. Wat ik leuk vind, is dat er in ons team nog steeds jongens zitten die ruim 11 jaar geleden ook bij de Guppen begonnen zijn. Helaas ligt de competitie nu stil en mogen we alleen nog maar trainen. Heel vervelend, maar gezien alle Coronaproblemen ook wel logisch. Klein voordeel is wel dat ik nu iets meer tijd heb om aan school te besteden. Ik zit in mijn examenjaar en wil dit jaar uiteraard graag mijn diploma halen. Daarnaast geeft het ook wat ruimte om te werken en lekker wat bij te verdienen. Ook niet onbelangrijk!

Zo, dan nu de vraag aan wie ik de bal zal doorgeven…… , het wordt Boukje. Als Teammanager van de Junioren, Moeder van een speelster en Vrouw van de voorzitter, heeft ze vast wel wat leuks te vertellen over HRC 😊

Hier mijn pass Boukje!

Boukje graag voor donderdag 28/1 17.00 uur doorpassen via redactie@haagscherugbyclub.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement