Pass it on! Wouter

  -   HRC 4
Van Rick, gevangen door Wouter, door naar Birgit

Dank voor de pass Rik! Het is toch altijd prettig om een fijn pop-passje te krijgen van een andere 1e rijer. 

Deze pass it on reeks vind ik een bijzonder mooi initiatief. Verbondenheid is een essentieel deel van iedere vereniging en juist in deze tijd is het zaak om toch die verbondenheid met elkaar te behouden. Alle HRC’ers zijn met elkaar verbonden; dat gaat van de voorzitter tot de jongste garnaal, van Erelid tot nieuwe sponsoren, van Captain van het 1e tot Debby en Kenneth in de keuken en alles wat er tussenin zit. HRC zijn we samen en samen komen we door deze tijd heen.

Mijn naam is Wouter Prins en ik ben captain van HRC 4 en voorzitter van de sponsorcommissie van HRC. Ondanks het feit dat ik om de hoek van HRC ben geboren (Bronovo) kwam ik pas in m’n studententijd in aanraking met rugby. In 2002 ging ik studeren in Leiden en al snel was ik in de ban van het ovaal en het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap. Na het afronden van m’n studie heb ik nog enkele jaren in Leiden gewoond, maar sinds december 2015 ben ik woonachtig in het Haagsche Bezuidenhout. In het seizoen 2016/2017 ging ik spelen bij HRC 3. Social rugby, maar wel gebrand op succes.

Door de doorstroom van jeugd en de aanwas van nieuwe senioren leden zijn er dit seizoen 4 senioren heren teams ingeschreven in de competitie. HRC 3 is meer voor de jongere garde en de oude mannen en nieuwelingen die eerst HRC 3 vormden, zijn nu HRC 4. Een mooie mix van ervaring en nieuwelingen en bovenal ook een mooie vriendengroep. 

Ondanks het feit dat we nu niet meer kunnen trainen op HRC zitten we zeker niet stil. Iedere donderdagavond wordt er in groepjes van vier hardgelopen door het centrum van Den Haag. Op de route zijn 8 startpunten verdeeld en onderweg zijn er punten aangewezen om oefeningen te doen. Een leuke manier om toch nog (soort van) fit te blijven, maar ook om nog wat bekende gezichten te zien en samen te sporten.

Hieronder een sfeerimpressie van een donderdagavond.

Als voorzitter van de sponsorcommissie wil ik ook graag (nogmaals) aandacht vragen aan onze eigen horeca en onze horeca sponsoren. Als je de mogelijkheid hebt, haal dan in december een keertje extra af of doe (jezelf) een bon cadeau. Zoals eerder gemeld, gezamenlijk komen we deze tijd zeker door!
 
Tot slot nog een leuke persoonlijke noot aan dit stuk, want als alles volgens planning verloopt zal ik begin 2021 vader worden van een zoon. Op het moment van schrijven is mijn vrouw 35 weken zwanger en we kijken er erg naar uit. Waar ik pas in m’n studententijd bevlogen raakte van het spelletje, zal het er bij mijn kleine ventje met de paplepel worden ingegoten. Aan de voorleesboeken zal het iig niet liggen.

Voordat ik de bal doorpass wil ik direct gebruik maken om iedereen een fijne en knusse Kerst toe te wensen en een waanzinnig 2021. Ik kijk er naar uit om komend jaar weer iedereen te begroeten in ons schitterende clubhuis! Nog even volhouden!

Nu is het dan toch echt tijd om de bal door te passen en dat doe ik met veel plezier naar onze voormalig captain van HRC Xtreme en oud secretaris Birgit Steerneman.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement