Oysters de baas (2x)

  -   HRC 1
HRC 1 vs Oysters
Het wedstrijdverslag van de thuiswedstrijd HRC 1 vs Oysters op 8/10 door club icoon, erelid en lid van de club van 100 Ton van der Loos, met een toevoeging over het bezoek van ons 2e aan Oisterwijk

Hallo iedereen,

Daar zijn we weer!

Het was een drukte van belang zaterdag j.l. op de club. Naast de eerste competitie thuiswedstrijd van het eerste was er ook een rugby familiemiddag voor onze jeugdspelers en ouders georganiseerd. Het was zeker een groot succes. De tribune zat tjokkie vol en het veld was omzoomd met toeschouwers. En daarbij werden we allemaal getrakteerd op een uiterst boeiende, sportieve en flitsende wedstrijd.

Bij aanvang gaven de Oysters goed tegen partij en deelden vervelende speldenprikken uit. HRC moest verschillende malen (goed) ingrijpen om score te voorkomen en in de 9de minuut wisten de Oysters de score toch door een penalty te openen 0-3.

In de 14de minuut wist een flitsende Björn Dolman een try te scoren terwijl hij de tegenpartij zijn hielen liet zien; sjitterend. David faalde niet en verzilverde de conversie 7-3.

Hoewel de Oysters ons dwongen alert te blijven, was vanaf dit moment de HRC de bovenliggende partij.

In de 20ste minuut wist Victor Huurman met support van alle voorwaartsen zijn 1ste try te scoren uit een line out. Helaas zeilde de bal links langs de palen 12-3.

15 minuten later was het weer raak uit een identieke situatie als de voorgaande. Wederom een line out en wederom drukte die dekselse Victor een try; nu werd hij tot grote opluchting van de 1000den aanwezigen wel geconverteerd: 19-3!

De tweede helft was ook leuk om aan te zien met een dominant HRC. Hoewel de Oysters de moed niet opgaven was er geen doorkomen aan voor hullie en stond De Hâagh ook verdedigend zijn mannetje.

De Oysters moesten daarentegen toestaan dat de HRC in de 60ste minuut een penalty try scoorde omdat onze Niels Kühn onreglementair werd gestopt van een zekere score (dus kent de vakjury de try aan Niels toe) 26-3.

In de 67ste minuut was het weer raak toen Jasey van Kampen, voorzien van een nieuwe glazen enkel, de laatste try van de middag scoorde, welke op fabuleuze wijze geconverteerd werd door ….jawel David. En zo werd de eindstand 33-3 gerealiseerd.

Een vermakelijke wedstrijd; dank u heren.

Met Ovale groet,
Ton


Naschrift van de redactie: natuurlijk is er ook weer een wedstrijdverslag te vinden op de website van Haagsetopsport en willen we Ryan Berrevoets feliciteren met zijn 100ste cap voor HRC1. Overigens publiceerden de Oysters ook een (iets minder jubelend) verslag op hun website.

Het feit dat ons tweede op zondag hun bezoek aan die zelfde Oysters ook met winst afsloot bleef ook niet onopgemerkt. De website van de gastheren laat lezen “Vooral de flanker van Den Haag, Pepijn Geurts (man met het staartje) kreeg veel te veel ruimte en doorkruiste keer op keer de verdedigende stellingen van de Oysters. Haftime en eigenlijk stond er toen al een onoverkomelijke tussenstand op het bord. 5-38.” Uit eindelijk werd het overigens 10-66 (en niet 10-59 zoals de Oysters hoopvol vermelden in hun verslag).

De foto’s van HRC 2 zijn van de Oysters, die van ons eerste van Michel Finkelnberg van Sportsnap. Op de website van Sportsnap zijn er overigens meer foto’s van de pot van HRC 1 te beworderen en ze zijn (tegen geringe vergoeding) ook te koop.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement