Overtuigende start in de 2e fase

  -   Dames
Xtreme
Wedstrijd verslag HRC Xtreme - RC Nijmegen, zondag 20 februari 2022, door Maartje Gout

Na net niet de promotiepoule te hebben gehaald van de eerste klasse, zijn de dames van Xtreme begonnen aan de tweede fase in de wedstrijdcompetitie in de tweede klasse promotiepoule. We spelen nu om een behoud van ons plekje in de eerste klasse en moeten daarvoor bij de bovenste vier eindigen.

Onze eerste tegenstanders waren de dames van Nijmegen, waar we al eerder dit seizoen tegen hebben gespeeld. We wisten dat we van ze konden winnen en dat hebben we dan ook overtuigend gedaan!

De dames van Nijmegen kwamen richting Den Haag met 12 dames en dus, zo sportief als rugby kan zijn, hebben twee keer twee dames van Xtreme een helft meegespeeld met Nijmegen. De eerste helft waren dat onze toppers: Laura K en Hannah (‘Beukie’)!

Hoewel Xtreme er een handje van heeft om de eerste tien minuten wakker geschud te moeten worden, was dat afgelopen zondag niet nodig. Al vrij vroeg in de eerste helft heeft Ymke vanuit een overtuigende maul de eerste try mogen drukken, tevens ook haar eerste try dit seizoen! We zaten er lekker in, en al gauw daar achteraan rende Sophie het hele veld over en scoorde ook zij haar eerste try. 12-0 voor Xtreme!

Het was een typische regenachtige zondag met veel wind en de nodige ballen vielen dan ook soms op de grond, desondanks speelden we goed samen en scoorde Laura G de volgende 5 punten voor Xtreme. Twee keer knipperen en ook Montse en Jikke scoorden een try. Ondertussen stond het dus al 27-0 voor Xtreme!

Rebecca, onze full back, heeft deze zondag ook haar eerste try gescoord. Vanuit een prachtige assist van Sophie kwam ze, zoals een echte lijnspeelster dat kan, vanuit de diepte om de bal tussen de palen van Nijmegen te leggen.

Aan het einde van de eerste helft was het even spannend, de dames van Nijmegen waren gretig en we speelden de laatste fase van de eerste helft veel in onze eigen 22. Toch lieten we ons niet kennen. Even leek het erop dat Nijmegen een try drukte, maar Do kon ze er toch van weerhouden door de bal van de grond te houden en de nul op het scorebord van Nijmegen te houden. 32- 0 half time!

De tweede helft waren Sophie en Jikke de meiden die bij de Nijmeegse dames aan mochten sluiten.

De dames van Xtreme stonden ‘aan’ en we hadden dan ook niet lang nodig om de score te doen laten stijgen. Met mooi samenspel met Do scoorde Laura G haar tweede try deze wedstrijd.

We speelden overtuigend ons eigen spel en de dames van Nijmegen konden ons maar niet stoppen. Ze hadden vaak wel 2 à 3 speelsters nodig om er 1 van ons te tackelen. Montse kregen ze echter niet neer en ook zij scoorde deze wedstrijd een tweede try!

Ondertussen werd het steeds wat kouder en natter. De dames van Nijmegen waren moe en konden de snelle benen van Laura G dan ook niet bijhouden. Zij maakte, om het nog even af te maken, haar derde try en dus een Hattrick!

Met opgeheven hoofd hebben we een fijne, overtuigende maar koude en natte wedstrijd gespeeld. Eindstand 49-0 voor onze dames van Xtreme! De punten blijven thuis! Wat een heerlijk begin van de tweede fase van dit seizoen!

Women of the match: Julia & Floor

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement