Ouderwetse derby

  -   Nieuws
HRC3

Wedstrijdverslag HRC 3 – WRC Te Werve 1 (Eindstand 17 – 10)

Vanavond speelden wij de uitgestelde wedstrijd tegen WRC Te Werve , zondag was het veld een beetje bevroren dus werd donderdagavond de wedstrijd gespeeld. Er was ook een ALV, maar ja, die moesten we maar missen, jammer.

Voor ons stond er qua punten weinig op het spel, aangezien we al veilig waren voor de top 6, maar ja dit was een Haagsche derby en die moesten we wel winnen, voor de eer uiteraard.

De eerste helft begon bij ons rommelig en WRC Te Werve opende de score. Nu werd het tijd de rug te rechten en dat gebeurde ook. Het teamgevoel wat we dit jaar hadden opgebouwd betaalde dividend uit en na goed spel van ons wisten wij ook de bal te drukken. De rest van de eerste helft werd er niet gescoord, maar mensen, wat een strijd der titanen was het. Harde tackels, rucks waar gevochten en af en toe een opvallend besluit van de ref zorgde dat de eerste een mooi opgaand duel werd. (Ruststand 5 – 5)

In de rust was er een gemoedsrust bij ons, wij gingen hier winnen, de oude Grieken noemden dit ataraxia, kalmte en vertrouwen voor de strijd die komen ging. Wij gingen hard van start en Ter Werve deed er alles aan om ons tegen te houden, maar het mocht hun niet baten, want de eerste score van de tweede was voor ons en Jona kickte ook de conversie raak waardoor we 7 punten ruimte hadden. De tweede helft was qua intensiteit ook gelijk aan de eerste en WRC Te Werve liet zien dat ze nog lang niet verslagen waren, want ze wisten te scoren en zo gingen we de laatste 10 minuten in met een tussenstand van 12 – 10. Maar wij hielden stand en we wisten het slotakkoord nog glans te geven. Goed, uw nederige kroniekschrijver wist de bal nog aan onze kant te plaatsen terwijl hij op de grond lag, maar ja, de ref zag het niet. Een paar minuten laten scoorde Sem de bevrijdende try en daarna was het game over. Tweede Haagsche derby in de pocket! (Eindstand 17 – 10)

Iedereen had een glimlach van hier tot Tokyo op het gezicht, want dit voelde goed. Een eerste seizoenshelft met grote pieken en soms diepe dalen, maar we sloten het af in stijl door vanavond te winnen! Nu tijd voor een welverdiende winterstop!

Moe en voldaan,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement