Hoe ga jij komend seizoen helpen?

Ouderbetrokkenheid GTBM

Bij de guppen, turven, benjamins en mini’s (GTBM) van HRC zijn ca 350 spelers onder 13 jaar die zich elke week vol overgave storten op de rugbysport. Binnen HRC heeft de GTBM zich ontwikkeld tot een enthousiaste en grote leeftijdscategorie, waar veel verschillende activiteiten bijdragen aan plezier, ontwikkeling en het gevoel samen bij de club te horen.

Al deze activiteiten worden georganiseerd en uitgevoerd door de ouders. De lat is inmiddels hoog komen te liggen, waardoor de tijdsinvestering van de vrijwillige ouders groot is. Om te zorgen dat alles blijft doorgaan en het behapbaar blijft voor ouders om dit naast gezin en werk te doen, is het nodig om meer ouders in te zetten hiervoor. Vele handen maken licht werk en als iedereen een beetje doet, wordt de club ook steeds meer van ons allemaal. Bardiensten hoeven we volgend seizoen niet meer te draaien, maar jullie hulp hebben we wel op andere vlakken nodig.

GTBM gaat dan ook per seizoen 2019/2020 werken met een groter aantal commissies, die voor de leeftijdscategorie of overstijgend bepaalde activiteiten of evenementjes uit gaan voeren. Van elke speler wordt verwacht dat tenminste 1 van de ouders zich inzet bij een commissie, waarvoor de ouders een voorkeur kunnen opgeven. Hieronder staat de lijst weergegeven met mogelijke commissies of taken waarvoor we ouders zullen indelen:

Per categorie:

• Trainers
  • Teammanagers (2 per categorie: link naar hoofdtrainer, teamouders en wedstrijdsecretaris, coördineert de gehele categorie)
  • Teamouders (1 per team, link naar teammanagers en trainer & ouders van het team)
  • Trainingsweekend Commissie (begin seizoen)
  • Trip commissie
  • Commissie extern toernooi guppendag / turvendag / benjaminsdag / minidag
  • Commissie intern toernooi (guppencup/ turvencup/ benjaminscup/ minicup)
  • Buitenlands toernooi commissie (ouders van de kinderen die zijn ingeschreven voor het betreffende toernooi)

Overstijgend GTBM:

• Kerstdinercommissie
  • Eindfeestcommissie
  • Grote Club Actie / fundraising commissie
  • Bietsj toernooi commissie

Overstijgend HRC:

Alle lopende commissies / bestuursfuncties waarvoor vacatures uit staan.

Bij je huidige teammanager kan je aangeven waar je voorkeur ligt en geef daarbij graag aan in welke categorie je kind volgend seizoen speelt. Ook tijdens het eindfeest voor de GTBM op 29 juni kan je je interesse kenbaar maken, daarna zullen we de indeling per categorie maken.

Marjolein Zanen, voorzitter GTBM