Oproep: word stamceldonor!

Per jaar krijgen enkele duizenden mensen in Nederland te horen dat ze een vorm van bloedkanker hebben. Zo ook Maud Veenman, een vriendin van een HRC-lid.

Een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte kan genezen dankzij de stamcellen van een donor. Nog steeds is het niet mogelijk om voor elke patiënt op tijd een passende stamceldonor te vinden. De kans op een donor binnen de familie van de patiënt is slechts 30%. Als er geen familiedonor is, gaat Matchis op zoek naar een niet-verwante donor.

Alle niet-verwante stamceldonoren die in Nederland wonen staan bij Matchis geregistreerd. Alle stamceldonoren wereldwijd staan in de internationale databank BMDW (Bone Marrow Donors Worldwide). De donoren staan anoniem met landcode nummer (NL-nummer) in de internationale databank.

Matchis zoekt in de wereldwijde donorbank naar een matchende donor. De kans dat er een goede match is tussen een niet-verwante donor en een patiënt is enorm klein.

Daarom is jouw aanmelding van levensbelang!

Ja, ik word stamceldonor!