Open!

  -   Nieuws
Opening spelers home

Naast de mooie en super spannende wedstrijd van ons eerste en de power display van ons 2e, waren er een drietal vermeldenswaardige events op HRC dit weekend; er werd met succes en met hulp van twee Vlinderkinderen gecollecteerd voor de Stichting Vlinderkind (daarover HIER meer), en er werden – in aanwezigheid van de sponsoren en hare excellentie Susannah Hayden Gordon (de ambassadeur van Nieuw Zeeland in Nederland) – twee nieuwe ruimten opgeleverd te weten het spelers home en de vernieuwde perstribune.

Spelers home

Onder ons huidige clubhuis – als fundament – bevindt zich de oude bar, het jarenlange kloppende hart van het Haagse Rugby. Met de groei van de club en de sport was het onvermijdelijk dat er een slag werd gemakt. En wat voor een! We zijn super trots op het mooiste clubhuis (althans een van de mooiste) in Nederland (dat nog verantwoord en toekomstbestendig is neergezet ook).

En toch deed het (zeker bij de oude garde) soms pijn dat dat eigenhandig opgebouwde hart met o.a. de namenmuur, dat jaren lang trouw dienst deed als ons “honk”, er sindsdien wat verweesd en verloren bijlag en dat het langzaam leek te verworden tot rommelhok.

Met ondersteuning van onze sponsor Bart Dura is daar nu verandering in gekomen. Onze oude bar is namelijk omgetoverd tot een ruimte die – op iets andere wijze – weer een HRC ondersteunende functie heeft en die daarmee opnieuw het kloppend hart van rugbyend Den Haag zal zijn; het HRC spelers home. Met een veld voor tactische uitleg op de vloer, inspirerende teksten op de wanden, een groot TV-scherm en banken rondom is dit de plek voor pre match get togethers en after match wedstrijd-analyses. Hier zal het huidige en toekomstige Haagse spel zijn thuis en wortels hebben en zo zullen de mooie herinneringen van de vroeger bar weer actief bijdragen aan het uitbouwen van het mooie, snelle Haagse spel.

Perstribune

De groei en professionalisering van het rugby brengen ook met zich mee dat er meer eisen worden gesteld aan verslaglegging; voor eigen wedstrijdanalyses, voor sponsor-exposure en, niet in de laatste plaats, omdat rugby een fantastische sport is om te kijken.

Daarmee vragen we al best wat van onze cameraman Tom en onze trouwe poule commentatoren. Het Haagse spel is snel en opzich dus al best uitdagend om te volgen. Als je dat dan ook nog – doorgaans drie man + 1 jug sterk – voor elkaar moet zien te boksen bovenin een vervallen, gammel oud pers hok wordt het serieus tricky. Niet in de laatste plaats omdat echt rugby weer, moderne apparatuur en geen afscherming een redelijk onmogelijke combinatie zijn.

Ook de al een tijdje gekoesterde wens van het bestuur is opgepakt door de Sponsorcommissie. Zij vonden een drietal fantastische sponsoren die de club hier wilden helpen een slag te maken. Archipel Tax Advice, Gransjean delicatessen en NRW Invest houden de pers van af nu solide uit de wind.

HRC is deze sponsoren en alleen die hebben bijgedragen aan de realisatie van deze twee nieuwe ruimten enorm dankbaar.

Foto’s (grotendeels) natuurlijk weer van Michel Finklenberg van SportSnap

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement