Op snelheid gewonnen

  -   Junioren
junioren 1 vs urc 1
Seizoensopener HRC Junioren 1 tegen Utrechtse Rugby Club Junioren 1

Een prachtige nazomerdag in Den Haag bracht de seizoensopener van Junioren 1, thuis tegen de Utrechtse Rugby Club (URC). Na een intense warming-up tijdens het Four Nations toernooi in Frankfurt vorig weekend, ging de Nederlandse competitie nu echt van start.

In zo’n eerste pot is het altijd aftasten. De sterkte van het team, maar vooral ook de hechtheid binnen het team. In die eerste onwennige minuten zette Utrecht zichzelf meteen op de kaart met een vroege try. Dat leek de wake-up call voor onze Junioren, want het antwoord kwam bijna onmiddellijk, met ook een try.

HRC kwam vervolgens beter in het spel en wist gestaag een voorsprong op te bouwen, dankzij twee zwaar bevochten try’s en een conversie. URC zette daar voor rust een try tegenover, maar had duidelijk moeite met de Haagse verdediging, al leken de Utrechters in de scrum fysiek sterker te zijn. 

Met 17-10 op het scorebord ging de tweede helft van start. Die werd helaas ontsierd door een rugby-onwaardig opstootje. Gevolg: een gele kaart aan beide kanten, waardoor beide teams tijdelijk met een man minder op het veld stonden.

HRC wist de voorsprong de vergroten; het samenspel was net iets beter dan bij URC, zowel verdedigend als in de aanval. Uiteindelijk won HRC vooral op snelheid. De laatste try was daar een mooi voorbeeld van; diagonaal over het hele veld met enkele kicks om de bal achter de URC verdediging te krijgen. 

Met 34-15 was de winst voor HRC. Trots op de overwinning, maar niet op de manier waarop die tot stand kwam. Het spel oogde aan beide kanten rommelig, fysiek hard en soms zelfs te agressief. Genoeg leerpunten en ruimte voor verbetering voor de rest van het seizoen. De volgende pot tegen URC, later in de competitie, belooft een mooie krachtmeting te worden.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement