Op het scherpst van de snede

  -   Dames
Breda vs Xtreme
Wedstrijdverslag Bredase RC – HRC Xtreme, Zondag 7 november 2021 – Door Larissa Hart


Na een pauze van drie weken mochten we eindelijk weer. We speelden tegen Breda tegen wie het altijd erg gelijk op gaat, dus we hadden er zin in. Zoveel zin dat we uit enthousiasme de shirts vergeten waren, dus het was een wat rommelige start. Dan maar helemaal in het wit, in Bredase shirts binnenstebuiten….

Ondanks die rommelige start gingen we er wel voor: wij namen de kick-off, maar na een paar fases maakte Do de turn-over wat resulteerde in een try van HRC van Bowien. Eeen lekker begin, maar Breda pakte ons meteen terug. Na drie minuten maakte Breda een break en kwamen ze gevaarlijk dicht bij de try-line. Een paar pick-and-go’s verder hadden we een try tegen. Twee tries in tien minuten is veel, maar daar bleef het niet bij. Breda was fysiek sterk en tackelde hard. Dat konden we echter wel hebben, het was den interceptie waardoor we nog een try tegen kregen.

Beide teams waren – zoals verwacht – aan elkaar gewaagd wat het ook voor beide zwaar maakt. Er werd veel gebald en fase na fase gingen voorbij. De eerste scrum van de wedstrijd was een snelle, de bal kwam er meteen uit. Wij speelden een paar keer heen en weer van voorwaartsen naar backs en als Tara vervolgens de bal krijgt maakt ze de tweede try voor HRC.

Met meer energie kwamen we terug. Ze moesten drie man inleveren uit hun verdediging om onze Montse te tackelen. Gelijk erna volgde een flinke, maar goede, hand-off van Do waardoor Breda het nog zwaarder te verduren kreeg.
Helaas lieten we toch een steekje vallen, of in dit geval de bal. Breda reageerde snel op deze fout, waardoor zij nu aan bal waren en na een paar fases een try maakten.

Het vervolg ging nog steeds gelijk op. Het viel op dat beide teams harde tackels maken. HRC was op een moment te laat bij de ruck, waardoor er een turn-over voor Breda klaar lag. De bal ging hun line in, ze maakten een break en daar was de vierde try met daarbij een bonuspunt voor Breda.

De tweede helft begon goed met veel voorwaartsenspel. Zo waren er een stuk of drie scrums en moesten de backs toch weer snel daarna stil staan voor een line-out. De bal kwam eruit en de backs gingen weer. Breda kickte en we stonden ineens weer wel heel dicht bij de try-line te verdedigen. Gelukkig konden we een break maken en zo een beetje onder de druk uitkomen. Vervolgens moest het spel even stil worden gelegd door een hoofdblessure van HRC. We namen revanche door er hard in te gaan, wat resulteerde tot nog een break. Helaas viel onze actie dood door een snelle reactie van Breda op onze ruck waardoor zij de bal toch wonnen. Nog wat later kon Tara na een paar fases een break maken, voorwaartsen namen het over met pick-and-go’s en daar was dan bijna de aansluitende try, maar helaas hield Breda de bal van de grond. Dit had een mooie comeback kunnen zijn.


Na lange tijd viel uiteindelijk toch de eerste try van de tweede helft. Breda reageerde snel op de overlap bij HRC en drukte een try. Het einde van de wedstrijd is dan inmiddels in zicht. Maar we lieten het er niet bij zitten en gingen er hard in. Fase na fase ging voorbij en dan drukt Rachel de laatste try.

Al met al hebben we hard gevochten met z’n allen en echt goed gespeeld, maar kleine schoonheidsfoutjes waren ons helaas fataal.


Einde wedstrijd Breda 35 – 21 Xtreme
De stand in de 1e klasse vind je hier
Woman of the Match gekozen door Breda: Montse
Woman of the Match gekozen door ons: Jikke

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement