Op de centimeter

  -   Junioren
Wedstrijdverslag HRC Junioren 1 VS RC The Dukes Junioren 1

Zaterdagmiddag op HRC, tijd voor een mooi potje rugby. Junioren 1 kreeg het team van The Dukes op bezoek in Den Haag. Het werd een spannend duel waarin om elke centimeter op het veld werd gestreden.

Meteen vanaf de kick-off stond HRC aan. Door snel en alert spel zette het thuisteam zichzelf met een vroege eerste try op de kaart. The Dukes probeerden met een antwoord te komen, kwamen vaak ver richting de try-lijn, maar stuitten steevast op de Haagse defensie. HRC moest verdedigend vol aan de bak, tackle op tackle, scrum na scrum. Hard werk leverde vaak een turn-over op, al kon HRC het heroverde balbezit pas laat in de eerste helft in een tweede try omzetten. Bij een stand van 10-0 was het rust. 

Die voorsprong werd door het team in de tweede helft gestaag uitgebouwd, in een fase waar bijna alles leek te lukken voor de Haagse boys. Goede acties, knappe kicks, slim lopen en solide samenspel leverden vlak na elkaar drie try’s en evenzoveel conversies op. Maar The Dukes lieten zich niet kennen en bleven aandringen. HRC moest ondanks de comfortabele voorsprong vol in de verdediging, waardoor de wedstrijd tot het eind toe spannend bleef. Uiteindelijk wisten de Bosschenaren een gaatje te vinden in de Haagse linie en kwamen The Dukes van de gehate nul af. 

Met twee keer 35 minuten op de klok was de overwinning met 31-5 voor HRC. Maar de strijd tussen de Haagse en Bossche rugbyers is nog lang niet gestreden. Later in de competitie wacht beide teams een mooi vervolg.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement