Oooooohhhhhhhwowooooooowwwwww

-   HRC 1
Wedstrijdverslag Cas 1 vs H.R.C. 1 door Ton van der Loos; foto Bianca May; verslag ADHC 18-2-19

Lezers, een thriller; je moet er bij geweest zijn!!!!

Op weg in onze afgeladen automobiel naar onze tegenstanders (hierna te vernoemen: Cas.) van deze zaterdagmiddag analyseerden wij, zéér deskundigen, naast alle andere interessante gesprekken, de wedstrijd die ons te wachten stond. We waren niet echt optimistisch op een positieve uitslag ten faveure van ons 1ste immers in aanloop naar de play off’s hebben we flink klop gehad van dit zelfde Cas, 10 – 34.

Toen we het stadion van de thuisclub om 14u30 betraden waren “onze” jongens al druk doende met de warming up. Ik heb ze toegeroepen dat de 1ste golf supporters gearriveerd waren en hun succes gewenscht. Dat succes wenschen mocht ook wel gezien het feit dat de coach minstens 4 potentiële basisspelers aan de kant moest houden. Na deze ontmoeting wierpen we wat steelse blikken op de tegenstanders. Oei dat zag er vervaarlijk uit: spelers gemiddeld fysiek een stuk groter en zwaarder dan onze jongens en óók balvaardig.

15u00…… daar gaan we!

Met zeer flitsend spel wist De Haagh na een minuut of 15 de 1ste try te drukken die ook nog geconverteerd werd 0 – 7 ( wij spelen uit). Getergd door deze try trok Cas ogenblikkelijk ten strijde. Hoewel we werkelijk waar heroïsch verdedigden wist Cas toch onze try-line te passeren 5 – 7. Heroïsch omdat onze lichtgewichten niet met zich lieten sollen en de tegenstander bij balbezit meedogenloos naar beneden haalden en dat hielden ze de gehele wedstrijd vol. Anyway als er zo ontzettend op je verdediging gebeukt wordt dat valt er ééns een gaatje.

En zo namen we voor de rust tot 3x toe de leiding maar evenzeer antwoordde Cas met 1 try en bij de rust stond het 19 – 19 gelijk (wij speelden uit) Zouden “onze jongens”dit hoge niveau en tempo de 2de helft vast kunnen houden?  Leest U verder!

De eerste 15 minuten van de 2de helft golfde het spel op en neer. Daarna was Cas. duidelijk de bovenliggende partij en moesten de jongens alle zeilen bijzetten om een score te voorkomen maar dat mocht niet lukken. H.R.C. kreeg geen balbezit en doordat Cas de bal goed in de ploeg hield kwamen wij onder zware druk te staan waar door het niet anders kon zijn dat zhullie 1 try zouden drukken en dat werden er zelfs 2 waardoor de stand met nog 15 minuten te gaan 29 – 19 werd. Als supporter hadden we er wel vrede mee immers Cas was de bovenliggende partij;  hoewel we de stand onwijs jammer vonden want we vochten voor wat we waard waren. Wat jammer.  Ha-ha; de spelers dachten daar duidelijk anders over!!!

“Wij” wisten het tij te keren en wisten met super snel ballen de tegenstander onder druk te zetten en werden beloond met onze 4de try en daarmee in ieder geval een bonuspunt te verdienen: 29 – 24. Deze laatste try inspireerden de boys om, ondanks het hoge tempo en de enorme inzet die vereist werd, het tempo op te schroeven en nu was het onze lichtvoetigheid en goede conditie dat duidelijk de boventoon ging voeren. Het was niet zo, waarde lezer, dat de tegenstander het moede lijf in de duinen ten ruste gelegd had maar onze jongens roken bloed en trokken onvervaard ten aanval. Hoera, hoerée,  2 schitterende try’s kregen de Duinranders op hun bordje gepresenteerd en met nog een minuut of 5 te gaan stond er 29 – 38 (wij spelen uit) op het score bord. Hoe vervolgens de tegenstander die laatste minuten ook op onze try line beukte het mocht niet baten op die ene try voor Cas na in de die-ing seconds; 34 – 38 voor ons. (wij speelden uit). 6 try’s hebben we maar liefst gescoord, CHAPEAU!!!

Na het laatste fluitsignaal vielen coaches, spelers en supporters elkaar huilend in de armen; “we” hadden gewonnen van een tegenstander die eerst van ons gewonnen had. Wat een verschil met de 1ste wedstrijd. Spontaan werden er enkele tientjes door deze dankbare supporters in de drankpot van de jongens gestopt met de opdracht volgende week weer van leer te trekken. Dan komen immers die Glibbers uit Leiden; wordt ook weer het uiterste van de spelers verlangd, maar dat is wat we toch willen, wedstrijden met passie, spanning, inzet, enz. enz.

Wordt vervolgd, volgende week zaterdag H.R.C. vs. D.I.O.K. (wij spelen thuis) kick off 15u00 aan de Theo Mann-Bouwmeesterlaan. Komt dat zien.

Met ovale groet,
Ton