Ook The Dukes thuis verslagen

  -   HRC 1
Dukes 1 vs HRC 1
Het wedstrijdverslag van HRC 1 vs The Dukes uit

Zaterdagmiddag naar ‘s-Hertogenbosch getogen om ons 1ste aan het werk te zien.

Hoewel wij de “Dukes” 2 weken geleden te ‘s-Gravenhage met maar liefst 55 – 0 op hullie broek gaven, wist ik dat we het zwaar gingen krijgen daar in Den Bosch. De uitslagen van een thuisspelend “Dukes” tijdens de play-off’s waren verdienstelijk: winst op Cas; verlies met 1 try verschil tegen’t Gooi; 2 punten te kort tegen Haarlem; dat zijn redelijke resultaten, dus HRC. maak je borst maar nat!!!

De “Dukes” zetten ons vanaf de kick-off onder zware druk en dat zouden ze zo’n 30 minuten volhouden. HRC moest werkelijk alle zeilen bijzetten om score te voorkomen. Het moet gezegd worden dat deden ze met verve. Altijd weer kwamen de “Dukes” te kort om over de lijn te komen.

Op een gegeven moment kregen we toch wat meer grip op het spel en werden wij uiterst gevaarlijk en dreigend. In deze fase was het Siem Noorman  die vanuit een scrum de 1ste try voor HRC wist te drukken in de 33ste minuut + een succesvolle conversie van Lorenzo Groos: 0 – 7.

HRC gaf het initiatief niet meer weg en voerde de druk stevig op met als gevolg dat de “Dukes” in de fout gingen in de 39ste minuut en met een penalty gestraft werden welke Lorenzo Groos verzilverde: 0 – 10, wat tevens de ruststand was.

In de 2de helft ging HRC voortvarend van start en in de 43ste minuut wist Björn Dolman een try te drukken en zo stond HRC met 0 – 15 voor, want de conversie werd gemist. 5 minuten later in de 48ste minuut wist – na een mooie aanval – Siem Noorman zijn 2de try te scoren. Door de straffe wind werd er niet geconverteerd maar er stond wel 0 – 20 op het scorebord.

In de 51ste minuut wist HRC opnieuw de try lijn te passeren (speler niet geïdentificeerd) en de conversie werd verzilverd; 0 – 27. Toch enigszins geflatteerd; de “Dukes” verdienden punten.

Onze coach had alle vertrouwen in een overwinning en vond het tijd worden de “finishers” op de bank in het veld te brengen, dus werd er flink gewisseld. Deze wissels pakten niet goed uit voor ons team en de “Dukes” wisten daar dankbaar van te profiteren en verschalkten in de 22ste, 29ste, en 39ste minuut de verdediging van HRC Zo werd de einduitslag 19 – 27. Een mooie en hard bevochten overwinning.

HRC 1 is nu lijstaanvoerder in de competitie.

A.s. zaterdag 22 april speelt HRC 1 thuis tegen ‘t Gooi. Kick off 16u00. Tijdens deze competitie hebben we 2x verloren van die gasten; beide wedstrijden met 22 – 15. Kom op mannûh de 3de wedstrijd móét voor ons worden, 3x is scheepsrecht.

Het 2de wist ook zijn competitiewedstrijd te winnen (tegen de 8 van Obelix) en kan a.s. zondag uit tegen Oisterwijk Oysters de competitie bezegelen met het kampioenschap in hun Cup poule. Dat zou een prachtig resultaat zijn. Zet um op jongens, succes.

De dames spelen tegen  R.C.T.1 uit en bij een overwinning kunnen ook zij de kampioensvlag hijsen; succes.

Dan rest mij nog onze Cubs en Junioren te feliciteren met met het behalen van het landskampioenschap: CHAPEAU.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement