Ook onze HRD op losse schroeven, helaas…

  -   Nieuws

De Corona pandemie raakt ook ons geliefde rugby momenteel op ongekende manieren: Rugby Engeland en Australië zien tientallen miljoenen aan verliezen en Rugby America heeft deze week chapter 11 moeten aanvragen..! 

Ook de voorbereidingen voor de Haagse Rugby Dagen 2020 zijn al enige maanden in volle gang, maar ook wij worden thans geconfronteerd met de gevolgen van deze bizarre crisis… Zo hebben de door ons uitgenodigde buitenlandse teams nog altijd niet van zich laten horen waardoor er geen zicht is op een regulier toernooi voor ons Eerste team. 

De risico’s van het aangaan van (veel) kosten om vervolgens géén toernooi te kunnen organiseren, zijn gegeven de onzekere tijden dan ook (te) groot. 

Na overleg met het bestuur is besloten de HRD voor dit jaar op stand-by te zetten. Dat is slecht nieuws, maar het zet ons meteen ook aan tot het bedenken van creatieve alternatieven..

Zo bekijken we of er een soortement van “nee tenzij alsnog” toernooi of evenement gepland kan worden dat weekeinde. Gedacht wordt aan onze Oude Meeschters, mogelijk toch een wedstrijd voor onze dames, een U18 als de tegenstanders alsnog over komen uit het VK en wie weet tenminste één wedstrijd voor ons Eerste…. 

In dat geval zal er dan ad hoc iets worden georganiseerd wat veel meer op het budget van specifiek deze evenementen gesneden kan worden. Schrap het weekeinde dus nog even niet uit uw agenda! 

Het is niet anders en we houden goede hoop dat de zomer naast meer grip op het virus vooral ook weer de vrijheid brengt om u alsnog een heerlijk weekeinde rugby voor te schotelen eind augustus… Ik zie uit naar de dag dat we elkaar weer  in en om ons clubhuis mogen treffen!

Namens allen die zich voor onze HRD hebben ingespannen, 

Met Ovale groet, en let een beetje op elkaar,
Roderik Q. Bolle

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement