Ook “beren” zijn niet opgewassen tegen Xtreme

  -   Dames
Xtreme vs Lady Bears
Wedstrijdverslag HRC Xtreme - Lady Bears Groningen zondag 20 maart door Tara Faaij

Na een goede start van de tweede fase waren de Ladies van Xtreme er klaar voor om ook deze wedstrijd te winnen. Het was een koude maar zonnige dag waarin we het genoegen hadden om tegen de Lady Bears uit Groningen te spelen.

Xtreme had er zin in want om 14:00, ruim 1 uur voor de wedstrijd stond iedereen al buiten te stretchen. Nee, sorry niet iedereen… Laura G kwam om 14:15 aan op het veld met een bloedend oor. Ja, dames en heren Laura had er voor gezorgd dat ze voor de warming up of zelfs voor de wedstrijd al geblesseerd was geraakt. Uitgegleden in de kleedkamer…. gelukkig was een gaasje en tape om de oren genoeg om zo dan echt de warming up te beginnen!

Iets voor 15:00 begon dan ook de wedstrijd, ruim op tijd deze week in vergelijking met vorige week. De Lady Bears namen de kickoff. De eerste paar minuten gingen vrij tegelijk op. Zowel Xtreme als de Lady Bears maakten een aantal meters, maar ook wat turn overs waarnaar Xtreme de bal naar voren liet vallen. Eerste scrum van de wedstrijd: voor Groningen. Maar al snel maakten zij ook een knock on: eerste scrum voor Den Haag. Helaas wist Groningen de scrum te winnen, waardoor de bal in hun handen terecht kwam. Een aantal fases werden gespeeld en er gebeurde veel. HRC kwam wel steeds dichterbij het gebied waar zij altijd willen zijn: de 22. En ja hoor: Groningen maakte een fout in hun 22 waardoor er een penalty werd gegeven aan HRC. Do wist de penalty snel te nemen, brak door de Lady Bears heen en TRY. Helaas was de conversie mis. 5-0 voor Xtreme.

Waar Xtreme de eerste minuten nog een beetje lag te slapen, waren onze dames zeker wakker na die eerste try. Dit smaakte naar meer. Er werden weer een aantal mooie fases en harde tackels gemaakt. Hierdoor kon Do de bal stelen van Groningen. Door snelle handjes werd de bal van Hannah Buckley, naar Maartje, mooi afgespeeld naar Larissa waardoor zij de tweede try voor HRC kon drukken. 10-0. Conversie raak 12-0.

Het spel ging door. Ondanks dat HRC 2 try’s voor stond gaf Groningen de punten zeker niet makkelijk weg. Maar daar was onze Sverre. Na de line-out gewonnen te hebben beukte Sverre zich flink door de meiden van Groningen heen. Hierdoor maakte HRC weer mega veel meters. Door de gemaakte meters kweam de bal netjes de lijn in waardoor onze lijn spelers nu het werk van Sverre konden afmaken… Maar helaas. Penalty tegen: crossing?! Niet helemaal volgens publiek en trainers. Maar de ref is Koning en dus ging HRC gewoon door met waar ze goed in zijn: harde tackels en vooral samenwerk. Helaas door een aantal fouten van onze kant werden er ook veel penalty’s gegeven.

Zoals eerder al aangegven – Groningen gaf zich niet gewonnen – maar HRC ook zeker niet. Na mooi spel van Groningen, maar goede pressie van Den Haag lieten ze de bal vallen: Scrum voor Den Haag op de middenlijn van het veld. Onze nummer 8 Larissa pakte de bal maakte weer flink veel meters. Zo maakten we weer ruimte voor de lijn waardoor Rebecca, onze fullback de derde try recht tussen de palen kon drukken. Ook de conversie kon Do raken. 19-0 voor HRC

Door een aantal mis tackels vanuit HRC wist Groningen al snel na onze laatste try hun eerste try te drukken. In de hoek. Jammer, helaas voor de gasten was de conversie dus niet raak. 19-5

Er werden veel penalty’s gegeven, zowel bij Groningen als bij HRC, waardoor het spel soms niet helemaal vloeiend liept. Maar dat mocht de pret niet drukken. Door een knock on van HRC kreeg Groningen een scrum in hun 22. Ze kickten de bal, maar deze werd mooi tegen gehouden door onze scrum half Hannah. Hierdoor kwam de bal in het try-gebied terecht waardoor Hannah zelf deze try ook kon drukken! Do raakte de conversie. 26-5

De bal was vervolgens nog net niet in de handen van Groningen, of HRC wist hem al terug te winnen en een mooie team try te scoren. Weer was duidelijk te zien hoe goed onze voorwaartsen en backs samen werken. Mooie try van Sophie tussen de palen! Helaas had Do haar brilletje niet op 😜, geen conversie. 31-5 en met die stand werd er gefloten voor half time.

In tweede helft was de – ondanks dat het duidelijk was dat HRC de touwen in handjes had – wedstrijd zeker nog niet over. Er zou nog 40 minuten hard gevochten moeten worden om de stand…. Wacht! De bal werd al meteen gestolen door Floor en daar ging onze captain: Maartje. De eerste try van de tweede helft was in no time binnen! 36-5. Conversie raak dus 38-5

De tweede helft van de wedstrijd wwerd het wel steeds harder. Harde tackels en veel turn-overs. Groningen gafzich niet gewonnen en dat was ook duidelijk te zien/voelen. Gelukkig kon Fleur er wel nog om lachen: ons zonnestraaltje.

HRC’s scrum half Hannah wist nogmaals een try te drukken vanuit een penalty in de 22 van Groningen. Do maakte deze mooie try af door de conversie raak te schieten. 45-5. En uiteindelijk wist ook Rebecca nog een – laatste – try voor HRC te drukken. 50-5

Door een aantal mis tackels wist Groningen ook nog een try te maken tussen de palen. Zij raken de conversie, waardoorde wedstrijd eindigde met een 50-12 stand in het voordeel van HRC Xtreme.

Het was dus een mooie rugby dag met een lekkere overwinning voor de Ladies van Xtreme.

Bij deze wil ik ook nog even Jip en Rachel in het zonnetje zetten. Jip is sinds dit seizoen nieuw in ons team en deze zondag heeft ze voor het eerst een hele wedstrijd gespeeld! Goed gespeeld Jip! Rachel stond, na haar blessure, ook weer op het veld en dan ook nog eens op een nieuwe positie! Rachel ook jij bent een topper!

WOTM door Xtreme: Hannah Buckley (hieronder rechts)
WOTM door Lady Bears: Rebecca van Laar (hieronder links)

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement