Ooievaar schreeuwt victorie!

-   HRC 1
Wedstrijdverslag HRC 1 vs Haarlem 1. Traditiegetrouw verzorgd door clubcoryfee, erelid en lid van de Club van 100: Ton van der Loos

Vrinden,

Wat een heerlijk rugby en club weekend was het! ‘s-Morgens kwam het water nog met bakken uit de lucht, maar zie, tegen de middag klaarde de hemel op en hebben we de rest van de middag in een heerlijk zonnetje kunnen genieten voor waar we kwamen: rugby en elkaar ontmoeten.

Velen van jullie zullen overigens niet op de club geweest zijn vanwege het feit dat er maar 250 personen op het terrein aanwezig mochten zijn. De organisatie had dat strak in de hand, al kan ik me voorstellen dat het ze heel wat hoofdbrekens heeft gekost en ze zich veel moeite en inzet hebben moeten troosten om alles goed volgens de coronaregels te laten verlopen. En daarbij wisten ze overigens ook nog die live stream te regelen voor de thuiszitters. Goed gedaan!

Ruim voor aanvang van de wedstrijd werden de wedstrijdshirts, door club- en rugby-icoon Michel van der Loos, aan alle spelers persoonlijk overhandigd. Dat maakte het voor degene die het aanging toch nog een beetje extra bijzonder.

Nu de wedstrijd zelf: tegenstander Haarlem was de eerste competitie test van onze zeer talentvolle selectie. Het uitvallen van Kevin Krieger en Siem Noorman voor aanvang van de wedstrijd was een grote tegenvaller, maar tijdens de wedstrijd bleken hun vervangers ook zeker hun mannetje te staan. De wedstrijd eindigde in een klinkende 66 – 8 overwinning. Dat het zo’n ruime overwinning zou worden, daar zag het in de beginfase niet naar uit, want in de 21ste minuut stonden we met 7 – 8 achter. Maar de tomeloze inzet van de voorwaartsen – die fysiek de mindere waren van Haarlem – en de schitterende acties van onze 3kwarten onder leiding van Jasey van Kampen, maakten uiteindelijk van Haarlem een willoos slachtoffer.

Vermeldenswaard is nog dat drie eerste jaars seniors (vorig jaar nog Colts) hun debuut maakten én dat twee van hen een try scoorden en dus als waardering een rondje om het veld in hullie blote billetjes mochten rennen, onder veel belangstelling.

Wat ook niet onvermeld mag blijven was dat de sponsorcommissie deze middag zeer actief was: al onze sponsoren waren uitgenodigd om de competitiestart bij te wonen en ook potentiële sponsor kandidaten waren van de partij. Het was héél gezellig in dat hoekje en je kon zien dat ieder op zijn gemak was en genoot van het spel, de zon, elkaar en niet te vergeten de mooie wijnen en hapjes welke geserveerd werden. Dit initiatief zal ongetwijfeld resultaat opleveren.

A.s zaterdag trekken onze heren naar Hilversum, waar helaas geen supporters bij aanwezig mogen zijn. Hopelijk wordt de wedstrijd gelivestreamed. Houd de website in de gaten.

Met ovale groet,
Ton