Onze nieuwe VCP

  -   Nieuws
Natuurlijk werken we met zijn allen aan een prettige en veilige sfeer op HRC daarin is een vertrouwenspersoon onmisbaar.

Het bestuur van HRC kondigt met trots onze nieuwe vertrouwenspersoon aan. In tijden waarin de samenleving en ook HRC duidelijke grenzen moeten stellen tegen grensoverschrijdend gedrag is een vertrouwenspersoon een essentiële functie binnen een vereniging. Saskia Wesselius antwoordde dan ook volmondig en weloverwogen “ja” toen het bestuur vroeg of zij de nieuwe Vertrouwens Contact Persoon (VCP) van HRC wilde worden.

Inmiddels heeft ze de cursus voor vertrouwenspersonen van de NOC/NSF bij Rugby Nederland afgerond en is haar eigen pagina op deze website met meer uitgebreide informatie over Saskia en haar rol, zo goed als gereed. Klaar voor de start dus en reden om haar in deze ODP te introduceren.

Als vertrouwenscontactpersoon is ze bereikbaar voor iedereen die bij de vereniging betrokken is. De bedoeling van de functie is niet om partij te kiezen, maar om een luisterend oor te kiezen en waar mogenlijk advies en richting te geven. Dat alles om een sociaal veilige sportomgeving voor iedereen te borgen.

Daarmee weet je ook meteen waarom Saskia “ja” zei. Ze wil zich op HRC graag inzetten om seksuele intimidatie, grensoverschrijdend gedrag, discriminatie, pesten en uitsluiting waar dat nodig zou zijn tegen te gaan. 

Als je een persoonlijk problemen ervaart binnen HRC, of als er andere vertrouwelijke zaken zijn die je niet wilt bespreken met je trainer, begeleider, of met het bestuur dan kun je bij haar terecht. 

Het is daarbij belangrijk om te weten dat een VCP een incident wel meldt bij het bestuur (het is immers belangrijk dat er wel wat mee wordt gedaan), maar dat dat altijd anoniem kan als je dat wilt.

Tot zover voor u: meer informatie en hoe je Saskia kunt bereiken is binnenkort op de dedicated pagina van de VCP op deze site te vinden.

Het bestuur is Saskia dankbaar dat zij deze bijzondere en belangrijke rol binnen HRC wil oppakken en wenst haar veel succes.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement