Onze mannen in Portugal

  -   Nieuws
U20
Björn Dolman, Ben Campbell, Tim de Jong en Teun Karst spelen in de Oranje U20 selectie op het EK

Onze selectie spelers Björn Dolman en Ben Campbell op dit moment in Lissabon om daar met Oranje U20 het EK te spelen. Ook de oud HRC-ers Tim de Jong en Teun Karst zijn van de partij. Die laatste twee werden beiden door Rugby Europe genoemd bij the Ones to Watch. Hoe mooi is dat?! Over Tim schreven ze “….the no 8 is that type of unit that can really change the outcome of a match, due to hij physicality that can win the advantage line” en van Teun wordt gezegd “….the Duch lock does have a knack to jump higher than his foes, and being a torment when he afford space in the back line“.

Inmiddels kunnen we ook met trots berichten dat Björn en Ben woensdag in de basis stonden voor de eerste wedstrijd tegen Duitsland. En die pot werd ruim gewonnen! Björn bracht het ovaal al in de 5e minuut na de kick off over de Duitse tryline, verzilverde in minuut 11 een penalty kick en drukte ook aan het begin van de 2e helft een try. Ben heeft zich van plaatstaal getoond: hij heeft als enige 1e rijer de hele pot gespeeld.

De halve finale werd dus zeker gesteld en daarin trad Oranje U20 woensdag 9/11 aan tegen Portugal. Dat beloofde een zware pot te worden, maar werd een triller. Hoewel Oranje al in de eerste minuten een try scoorde, ook een penalty wist te verzilveren en met 0-8 de rust in ging, werd de tweede helft ontzettend spannend. In eerste instantie werd de voorsprong nog uitgebouwd (tot 0-16), maar de Portugezen kwamen terug en het feit dat een van de Oranje mannen in die laatste fase geel kreeg hielp niet. Uiteindelijk had de laatste actie held up bal in de dying seconds van de wedstrijd tot gevolg dat Portugal toch niet langszij kwam en de winst met 14-19 naar Nederland ging.

Natuurlijk zijn we super trots op onze mannen en zitten we a.s. zondag de 13e november (KO 18.30 Nederlandse tijd) – nu dus MEER DAN SUPER SUNDAY – natuurlijk op de club voor de buis om naast HRC 3, HRC 2 en Xtreme ook onze HELDEN in Oranje aan te moedigen (De wedstrijden worden uitgezonden via Rugby Europe TV)!

Heel veel succes mannen!

Om even aan te geven hoe geweldig deze prestatie is: die finale is dit jaar dus voor het eerste sinds tijden niet Spanje/Portugal maar Spanje/NEDERLAND!
Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement