Onze Ladies zijn er klaar voor!

  -   Dames
poortje Xtreme URC
Over onze Ladies van Xtreme

Vorig jaar – tijdens de lock down – hebben een aantal dames van Xtreme zich al voorgesteld (onder te titel “Girl Power” stonden bijvoorbeeld Anne, Claire en Fleur al in de spotlights). En nu onze ladies voor altijd 2 teamgenotes in hun hart maar niet meer op het veld hebben, gunnen we ze van harte dat ze een top jaar gaan hebben! Te beginnen met de start van de competitie in de eerste klasse Dames op zondag 26 september thuis tegen DIOK (KO 13.00 uur op veld 1). Reden om in deze Op de Proppen het team extra onder de aandacht te brengen.

HRC Xtreme is het damesteam van de Haagsche Rugby Club. Ze trainen elke woensdag en vrijdag van 20.00-21.30 uur en spelen hun wedstrijden altijd op zondag. Aan het einde van de competitie (ergens in april) stoppen ze overigens nog niet: in de zomer doen ze mee aan leuke toernooien in binnen- en buitenland.  

Doordat ze inmiddels zijn opgeklommen naar de 1e klasse, spelen ze door het hele land. De zondag is dan ook echt een gezellige teamdag met het reizen, de wedstrijd en de gezelligheid erna.  

Maar vergis je niet; rugby draait bij Xtreme niet alleen om het winnen van wedstrijden. Het club- en teamgevoel staan ook hoog in het vaandel. Daarom worden er vaak leuke dingen georganiseerd, zoals team-etentjes, feesten op de club en teambuilding activiteiten. 

2020-2021 was – we stipten het al even aan – een heel bijzonder seizoen. Als Senioren Dames hebben ze door alle regels rondom Corona, geen enkele competitie wedstrijd kunnen spelen. Geen wedstrijden, maandenlang niet trainen en ook maar weinig andere activiteiten op de club. Gelukkig konden ze in het voorjaar weer starten met trainen en konden ze elkaar sociaal weer vaker opzoeken. Zo hadden ze op zaterdag 23 mei een geweldig teamuitje….

Na afloop van die dag verloren ze echter op tragische wijze hun teamgenoot Renée. Als je je daarbij realiseert dat Xtreme van origine is opgericht na het verlies van hun clubgenootje en vriendin Ximena, is een dergelijke gebeurtenis bijna niet meer te bevatten. Maar “each cloud has a silver lining” en onze dames blijken extreem sterk en veerkrachtig. Deze moeilijke periode heeft daarbij naast veel verdriet, ook weer bewezen hoe hecht en sterk de Nederlandse en Haagsche rugby community is. Xtreme heeft steun uit alle hoeken en velden van Rugby Nederland ontvangen. Dat ontroerd nog steeds en de dank daarvoor is groot! 

Maar nu staat er een nieuw seizoen voor de deur en onze ladies gaan er voor! Met de luxe van een vierkoppig trainers-team, een mix van oudgedienden en nieuwe talenten, zal iedere centimeter worden bevochten en wordt er niets cadeau gegeven. De matches op de HRD waren daar al een mooi voorproefje van.

Tenslotte: bij de jeugd barst HRC uit zijn voegen en zijn er flinke wachtlijsten, maar nieuwe speelsters zijn bij Xtreme nog zeker welkom. Je kan altijd een keer langs komen. Laat wel even van tevoren weten dat je komt via een berichtje op hun FB pagina of op Instagram. En niet vergeten om zondag 26 september a.s. rond 13.00 uur naar de club te komen om ze aan te moedigen!

Fotocredits: rugby-shots.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement