Kledingleverancier

  -   Nieuws
Nieuws?!

Beste HRC leden,

Graag willen we jullie op de hoogte brengen van de recente ontwikkelingen met betrekking tot onze kleding tender. Dit seizoen zijn we gestart in een nieuwe setting, waarbij de HRC shop nu in eigen handen is. Dit betekent dat alles wat we verdienen, ten goede komt aan de clubkas. Daarnaast hebben we dit seizoen geen officiële kledingleverancier meer na het aflopen van het contract met Canterbury vorig seizoen. Het bestuur aan het eind van vorig seizoen besloten om het selectieproces voor een nieuwe kledingleverancier uit te stellen en om we eerst alle voorraden op te maken. Zodat we seizoen 2024-2025 kunnen starten met een nieuwe kledingleverancier en een nieuw logo. Dit betekent dat we dit seizoen alleen op bestelling nieuwe artikelen bestellen (in kleine hoeveelheden) indien niet op voorraad. Zie hier voor verdere achtergrond.

Om voor volgend seizoen wel weer een vaste kledingleverancier te hebben, is er in november ’23 een tender uitgestuurd voor de komende 3 seizoenen. We hebben verschillende rugbymerken benaderd, namelijk Nike, Kappa, Canterbury, Errea, Macron en Gilbert. De laatste twee merken hebben bedankt voor de tender, maar Rugby Culture, een mooi merk van HRC-leden, heeft wel deelgenomen. De aanbiedingen van deze vijf merken zijn grondig beoordeeld op verschillende criteria waaronder kwaliteit van het wedstrijdshirt, overige wedstrijd- en trainingskleding, prijzen, exclusiviteitseisen, communicatie en sponsoring, om uiteindelijk de beste keuze voor HRC te bepalen.

Bij het beoordelingsproces hebben we hulp gekregen van verschillende mensen binnen de club, waarvoor heel veel dank! Zo hebben spelers van het eerste, tweede, dames- en oudste jeugdteam ons geholpen bij het beoordelen van de kwaliteit van de wedstrijdshirts en shorts. Na zorgvuldige overweging hebben we als tender commissie alle merken en criteria vorige week gepresenteerd aan het bestuur en een advies uitgebracht om de initiële keuze te maken voor Canterbury. Het bestuur heeft dit advies gevolgd. Het doel is om de contract onderhandelingen eind februari af te ronden.

Sommige van jullie vragen zich misschien af waarom, aangezien de samenwerking jaren de afgelopen jaren niet altijd vlekkeloos is geweest. Dat klopt! Dat ligt nooit aan 1 maar aan meerdere partijen. We steken onze hand ook in eigen boezem. De situatie is nu anders, we hebben een eigen shop met vaste crew zonder tussenpartij. Minimaal zo belangrijk blijft dat alle aanvragen/bestellingen voor on-field en of-field kleding/rugby materiaal via het winkeltje blijft lopen.

We hopen de contract gesprekken zo spoedig mogelijk af te ronden zodat we een nieuwe overeenkomst kunnen ondertekenen, daarna informeren we jullie over de verdere spelregels en afspraken. Binnenkort meer….

Ovale groet,

De tendercommissie

Sofie, Joris en Nienke.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement