Onze Colts draaien lekker!

  -   Colts
Breda vs Colts 1
De wedstrijdverslagen van onze Colts (zaterdag 9/10)

Afgelopen zaterdag waren de Colts (wat aangespoord door het teammanagement) weer redelijk op volle sterkte en werden er dus 3 competitie wedstrijden afgewerkt.

Colts 3 speelde thuis tegen het cluster Haarlem/Smugglers/AAC. Een spannende pot – de stand was de hele wedstrijd stuivertje wisselen – die uiteindelijk net verloren ging (29-38). Voor de stand in de Shield poule A klik je hier.

Ook Colts 2 speelde thuis en hield het bezoekende cluster Delft/Hermes/Sparta vrij ruim op achterstand waarbij ook de 0 werd gehouden. Het werd 36-0 en de stand in de Bowl poule A vind je hier.

En als 2 en3 thuis spelen, betekent dat in de regel dat Colts 1 het land in is: naar Breda dit keer. Een club met sterke jeugd teams die in de top van de competitie mee draaien. De andere uitslagen (ze verloren net van The Dukes, wonnen van Eemland maar niet met enorme cijfers en werden stevig aan de kant gezet door URC) deden echter vermoeden dat het misschien wel eens mee zou vallen….Lees hieronder uit de eerste hand hoe het er werkelijk aan toe ging in het zuiden.

Hoi, ik ben Søren de MOTM van de wedstrijd tegen Breda.

Over het algemeen ging de wedstrijd goed, maar we begonnen niet fel genoeg. Breda pakte daardoor in het begin de voorsprong en drukte de eerste try.

Daarna hebben we onszelf goed herpakt. Vooral onze defense was eerst niet snel genoeg met shiften, maar dat wisten we het goed te verbeteren. En de snelheid van onze backline was een wapen waar ze eigenlijk geen antwoord op hadden.

Met een uitslag van 53-7 en 2 zumba’s waren we best tevreden. We kijken uit naar de volgende wedstrijd tegen Utrecht die erg spannend belooft te worden.

NB: de stand in de Cup poule vind je hier en Colts 1 speelt die spannende pot tegen Utrecht (the team to beat this season, zo lijkt het) deze zaterdag thuis (KO 13.00 voorafgaand aan de wedstrijd van HRC 1 tegen The Bassets) dus kom gewoon wat eerder naar de club om ook hen te supporten!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement