Onnodig spannend

  -   Colts
Colts 2 Hilldogs
CL Hildogs CO1 – HRC CO 2

afgelopen zaterdag stond voor HRC Colts 2 de uitwedstrijd tegen de Hildogs, een combinatieteam van Hilversum en de Bulldogs, op het programma. De wedstrijd werd gespeeld bij Hilversum. Dit betekende voor de meeste spelers en ouders, dat ze voor het eerste sinds jaren weer eens op een zaterdag naar deze club, met toch een grote historie, mochten afreizen. En nadat vorige week de wedstrijd tegen het uit de Cup gekomen URC werd gewonnen, waren de verwachtingen hoog gespannen. In het Hilversumse scheen bovendien een voorzichtig zonnetje. Iets dat – in deze verzomen weken – zeker aardig was.

De eerste 10 minuten kwamen de verwachtingen en het plan om de winst mee naar huis te nemen, nog niet echt lekker uit de verf. De wedstrijd werd in die eerste fase vooral op de helft van HRC gespeeld. Maar, zoals wel vaker dit seizoen, bleef HRC ondanks de druk op de been; het lukte de Hildogs, ondanks het overwicht, niet om de Haagse muur te slechten en een opening naar onze try-line te vinden. De achterstand bleef beperkt bleef tot 3-0.

Dit 3-0 achterstand had wel effect op het team. HRC Colts 2 ging “aan” en begon meer en meer het eigen spel te spelen. Met een aantal mooie aanvallen, waarbij de spelers elkaar heel goed konden vinden, werd de achterstand nog in de eerste helft omgebogen naar een 8-12 voorsprong.

De tweede helft begon, zoals de eerste helft uiteindelijk was geëindigd; het initiatief lag volledig bij HRC. Na een kwartier was de score opgelopen naar 8-29. Dit was het moment dat de meegereisde HRC-supporters wel het gevoel hadden dat de wedstrijd was gespeeld en zich opmaakten voor een laatste kwartier mooi rugby (gallery play).  Colts 2 leek dat comfort echter ook te voelen. De scherpte was er af en binnen 10 minuten wisten de Hildogs 3 keer te profiteren van onoplettendheid bij HRC: 27-29….

In plaats van rustig uitspelen werden het nog een aantal spannende minuten. Beide teams kwamen in deze laatste fase echter niet meer tot scoren en zo werd de overwinning toch over de streep getrokken. Al met al een – onnodig – spannende wedstrijd, waarbij HRC met vlagen heel goed rugby liet zien.

Dit weekend week staat er voor Colts 2 geen competitiewedstrijd op het programma. De zaterdag daarop staat de thuiswedstrijd tegen de nummer 1 in de poule, BRC, op de planning, waarbij de verwachtingen natuurlijk weer hoog zijn gespannen en support meer dan welkom is!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement