Pre-season toernooi bij Kituro

  -   Junioren
Wedstrijdverslag HRC Junioren (8 en 9 september)

2 volle bussen met 4 (!) teams van HRC (de Ladies van Xtreme, de Junioren, de Colts en HRC 1) vertrokken dit weekend naar Brussel om te spelen tegen een aantal andere door Kituro uitgenodigde clubs uit Frankfurt, Leuven, Boitsfort en Breda: tegenstand van formaat als “opwarmertje” voor de competitie.

Zaterdag verging het de Junioren prima. Het was droog in Brussel, de BBQ stond aan en bij hun eerste pot tegen het sterke Kituro kwamen onze Junioren lekker uit de startblokken. De eerste 10 minuten ging het nog gelijk op, maar vervolgens liet HRC binnen 10 minuten 3 tries en 2 conversies op het scorebord noteren. Vlak voor rust wist Kituro aan te haken. Na de rust kwamen de teams beide nog tweemaal tot scoren. Eindstand 29-21 voor de Junioren van HRC en naar verluidt is ook de eerste zumba van het seizoen al een feit.

Zondag was het Frankfurt dat na 10 minuten op voorsprong kwam. De rest van de eerste helft heeft HRC hard geprobeerd op gelijke hoogte te komen, maar pas na de rust wist het een try te drukken. Omdat de conversie mislukte, was de achterstand daarmee nog niet weggepoetst. Waar zaterdag aan de scrum van HRC te zien was dat ze het tegen Kituro misschien wel zouden redden, lag dat op zondag tegen de uit de kluiten gewassen spelers van Frankfurt wat anders. HRC wist desondanks van geen wijken en de Junioren hebben alles uit de kast getrokken. Dat werd beloond met een try en een conversie (12-7).

Lekker gebald, toernooiwinst en applaus van Heren 1: veel meer kan je je als Junior niet wensen!

 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement