Onbedreigd aan kop

  -   HRC 2
hoc 2
Het verslag van de thuiswedstrijd van HRC 2 vs RRC 2

HRC 2 begon sterk tegen RRC 2. In de 9de minuut drukte Floris Dullemond het ovaal al achter de door Rotterdam verdedigde tryline. Door de straffe tegenwind lukte het Toots Zwaanswijk echter niet om de conversie te maken (5-0).

3 minuten later kreeg RRC een penalty kick en hoewel die werd gemist, gaf het de bezoekers wel wat momentum. De Haagse verdediging stond deze zondag echter als een huis, reden voor RRC om in de 21ste minuut weer voor de palen te gaan (5-3). 

HRC 2 vond kennelijk dat het toen wel even genoeg op de eigen helft had gestaan en gaf wat gas bij: 6 minuten later resulteerde dat in een try van Wiebe van der Knaap (zonder conversie 10-3). 

In de 30ste minuut ging RRC nogmaals voor de palen (en met succes (10-6)) en weer was het antwoord van HRC (nu binnen 2 minuten) een try (Wiebe zijn 2e). Toots kickte – ondanks de tegenwind – nu wel over de lat en tussen de palen (17-6).

De Haagse scrum had inmiddels duidelijk de overhand. Na goed scrum-werk was er ruimte op de flanken en kon Floris (in de 37ste minuut) ook zijn 2e try mee pakken. De conversie werd helaas gemist, zodat de teams met 22-6 de rust in gingen.

In de tweede helft had HRC van begin af aan de overhand, maar het duurde desondanks 20 minuten voordat Jelle Straatman de try wist te drukken. Toots had de wind inmiddels in de rug en de conversie ging prachtig tussen de palen (29-6). 

10 minuten later maakte Floris zijn hattrick en de conversie van Toots was ook weer goed. 36-6.

Bijna aansluitend – met de 32ste minuut op de klok – volgde er een snelle aanval die startte bij Pelle van der Knaap en die Pepijn Geurts – via Dirk Walenkamp – omzette in try. Ook deze conversie was weer goed. Het bracht de score op 43-6 en daar bleef het deze zondag bij.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement