Omgekeerd

  -   HRC 2
Het wedstrijdverslag van HRC 2 uit in Den Bosch tegen The Dukes 3

So much for Super Sunday. Het was bar koud en spiegelglad in Den Haag en de velden op HRC werden afgekeurd. In het zuiden is het doorgaans een paar graden warmer en daar was de mat dus nog wel bespeelbaar. Het VWW verordonneerde dat HRC 2 Dukes 3 daarom niet thuis ontving, maar dat de wedstrijd werd omgekeerd en onze mannen naar Den Bosch mochten.

Enfin, iedereen een extra laagje – aan want ook in Brabant was het bikkelen – om 13.00 uur starten en vooral bezig blijven. Dat devies resulteerde in het volgende scoreverloop:

– 7de minuut: HRC wond de scrum en Ward Oudheusden scoorde de eerste Haagse try. De conversie werd verzorgd door Adam Saralis (0-7).

– 9de minuut: Dukes misten een penalty kick.

– 22ste minuut: try van  Dennis Puttkammer (0-12).

– De thuisploeg probeerde onder de druk van HRC uit te komen door de bal weg te kicken, maar Ward Oudheusden onderbrak dat, pakte de bal op drukte de 3e Haagse try. De conversie was keer weer prima (0-19).

– 38ste minuut: de nul aan de andere kant ging vlak voor rust niet van het bord want ook de tweede penalty kick voor Dukes werd gemist.

– 1ste minuut na de pauze: try van Gavin Straatman (0-24).

– 10de minuut: Wiebe van der Knaap scoorde vanuit een scrum en Adam Saralis converteerde (0-31).

– 20ste minuut: ditmaal scoorde Niels Hirdes vanuit de scrum en de conversie ging weer tussen de palen door (0-38).

– 28ste minuut: na gevoelige kick van Philip Mossman drukte Jelle Straatman de stuiterende bal achter de trylijn. De conversie was wederom van Adam (0-45).

-35ste minuut: Philip Mossman was op dreef en bracht het scorebord nogmaals in beweging (0-50).

– 40ste minuut: Wiebe van der Knaap pakte ook nog zijn tweede try mee en ook die kickte Adam Salaris weer tussen de palen. Eindstand 0-57.

Met deze zegen sluit HRC 2 de eerste seizoenshelft af op de eerste plaats en ligt die piñata lekker op koers om naar huis te komen.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement