Ogen open voor EB

  -   Nieuws
Steun de actie van Stichting Vlinderkind!

Langs ons eerste veld staan meerdere borden van Stichting Vlinderkind. Maar waarschijnlijk weet niet iedereen binnen onze club wat die Stichting doet en waar het voor staat. Daar kan verandering in komen! Het is namelijk internationale EB Awareness week. Via de actie #ogenopenvoorEB geeft captain Victor Huurman het startschot voor HRC om meer bekendheid te krijgen over deze verschrikkelijke ziekte.

Steun deze actie via: https://www.geef.nl/nl/actie/ogen-open-voor-eb-1/donateurs en/of neem je eigen video op waarbij jij aangeeft dat ook jij je ogen open hebt voor EB. Deel dit op Social Media zodat wij als HRC ook ons steentje bijdragen aan de EB Awareness week!

Stichting Vlinderkind helpt mensen met de ziekte “Epidermolysis Bullosa” (EB) en zamelt ook geld in voor het verrichten van onderzoek om deze ziekte te kunnen genezen. EB is een erfelijke, zeer ernstige en vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening waarbij de hechting van de verschillende lagen waaruit een huid bestaat, verstoord is. Door de wrijving tussen de ‘loszittende’ huidlagen ontstaan er blaren en ontvellingen. Ondraaglijke pijn en jeuk zijn daarvan o.a. het gevolg.

Victor doet ook mee!
Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement