Off day

  -   HRC 1
HRC 1 vs Gooi 1
Het wedstrijdverslag van HRC 1 vs 't Gooi 1 op 7/1/2023

Beste rugby vrinden,

Voor aanvang van de wedstrijd tegen ‘t Gooi had het bestuur een Nieuwjaarsbijeenkomst georganiseerd welke door een heleboel (niet) leden bezocht werd.  Veel blijde gezichten en de goede wensen gingen over en weer. Het was een gezellige reünie.

Helaas werd de vreugde overstemd door de mededeling dat onze rugby vriend Reinier van der Wansem dood in zijn stoel is aangetroffen veroorzaakt door een hartstilstand. Rust zacht Reinier, oude krijger.

Behalve voor de receptie kwamen we ook voor de topper tegen ‘t Gooi. De sfeer zat er goed in; volle tribune en het veld omzoomt door toeschouwers.

HRC begon moeizaam aan de wedstrijd en werd stevig in de verdediging gedrongen maar hield goed stand. Op den duur kregen de spelers meer grip op de wedstijd wat resulteerde in een penalty voor “de Hâgh” welke door Davíed verzilverd werd en onze jongens de eerste score op het bord toverden: 3 – 0.

HRC werd allengs gevaarlijker, maar ‘t Gooi beet stevig van zich af. Dat weerhield Björn Dolman echter niet om in de 30ste minuut in de uiterste hoek na goed voorbereidend werk van voorwaartse en 3kwarters een mooie try te drukken; een echt team resultaat. De conversie werd helaas gemist 8 – 0.

‘t Gooi liet het er niet bij zitten en zette HRC stevig onder druk. In de 34ste minuut kreeg de HRC verdediging de bal niet onder controle en door de daardoor ontstane druk wist ‘t Gooi de bal te bemachtigen en deze fout af te straffen. 8-7.

HRC antwoordde in de 38ste minuut met een mooie try na een setscrum. Na goed samenspel tussen Lorenzo Groos (de gelegenheid scrumhalf) en Siem Noorman wist de laatstgenoemde de bal achter de lijn te drukken. Davíed miste de conversie niet 15 – 7; tevens de ruststand.

De verwachting was dat HRC de tweede helft het heft in handen zou nemen, ook gezien het feit dat we de wind in de rug hadden én met mede dat voordeel ‘t Gooi in de verdediging zou drukken. Helaas kwam die verwachting niet uit. Uit een pass misverstandje bemachtigde ‘t Gooi de bal en strafte HRC onmiddelijk af; try + conversie 15-14. Dat werd billen knijpen!!!

Onze tegenstander putte hier enorm veel moed uit en werd allengs sterker en sterker. Dit was de eerste wedstrijd van HRC dit seizoen dat we niet in ons spel kwamen en geen antwoord wisten op het spel van onze tegenstander. Alle credits voor ‘t Gooi.

Het overwicht van ‘t Gooi resulteerde in nog een try en dat bracht de score op 15 – 19. Het was gedaan met HRC.

We kwamen geen moment meer in ons spel en ‘t Gooi troefde ons af op conditie, hardheid en snelheid in het losse werk, line-outs en in de laatste 10 minuten ook nog in de set-scrums. Een ware off day.

Een penalty in de laatste minuut voor ‘t Gooi bracht de einduitslag op het bord: 15 – 22.

We kunnen veel beter en dat gaan we a.s. zaterdag 14 januari zien tegen een andere topclub: RFC Haarlem, THUIS; kick off 15.00 uur. We zien jullie graag dan.

De Foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Frank van Leeuwen en ter beschikking gesteld aan HRC door onze partner SportSnap. Nog meer mooi foto’s van deze webstrijd vind je op de website van SportSnap. Ook is er een wedstrijdverslag gepublideerd op de website van Haagse Topsport.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement