Obelix – HRC Xtreme

-   Dames

Vandaag was het zover, de door de Ciara storm afgekeurde wedstrijd tegen Obelix mochten we vandaag inhalen! Er staat al weekenden lang een sterke wind, zo ook vandaag, maar het was gelukkig prima weer om te spelen. Nou is Nijmegen sowieso al een flink eind rijden, maar dat de kick off pas om 15.30u was, was niet ideaal. Na een lange rit begon de zoektocht naar de kleedkamer. In het enorme sportcomplex is het tussen de tientallen kleedkamers elke keer weer zoeken waar we precies moeten zijn! Dit resulteerde dan ook in een ietwat korte en gehaaste warming up voor een aantal meiden. De warming up vond plaats in het park omdat het veld nog bezet was door rugbyende heren. Of het aan de (te) korte warming up lag, of aan het ontwijken van de takken en hondenpoep in het park weten we niet, maar we kwamen niet met de juiste focus het park uit en het veld op. Tegen Obelix hebben we het altijd moeilijk, en de voorgaande wedstrijden is gebleken dat we altijd erg gewaagd zijn aan elkaar. We stonden met een sterk team en zitten lekker in de competitie, dus een winst moest haalbaar zijn!

De eerste helft was pittig. Onze voorwaartsen zijn sterk, maar die van Obelix ook en ze zijn een stuk zwaarder. Zij speelden simpel rugby, continu langs de breakdowns, snelle opvolging en meters maken. De bal kwam amper in hun lijn. Zo konden ze dan ook hun eerste try drukken en begonnen we met een kleine achterstand. Lang ging het gelijk op. Onze voorwaartsen moesten ontzettend hard werken om hun offload machine te verdedigen maar dit deden ze super goed. Na mooi samenspel met Lisa kon uiteindelijk dan ook Do in de eerste helft nog onze eerste try drukken.

Wel werden we flink afgeleid door wat er naast het veld gebeurde. De heren kozen onder luid gezang en veel biergegooi hun man of the match. Toen volgde er ook nog een zumba van wiens kledingstukken uiteindelijk tussen ons op het veld belandde. Erg fijn dat de naakte jongeman deze even op kwam halen zo in onze rust..

Tweede helft. Naakte jongen héél snel van ons netvlies wissen, focus aan. Er werden wat wissels gemaakt en alles was nog mogelijk. De eerste helft liep onze lijn niet helemaal lekker. Door een vlakke pass van ons kon Obelix de bal onderscheppen en liep hun 2e center in een rechte lijn door na de tryline. Conversie raak, 12-5 achter. Maar gelukkig was daar Jikke. Onze relatief nieuwe winger die vorige wedstrijd al was uitgeroepen tot woman of the match drukte vandaag haar eerste try! We hebben dit seizoen ontzettend veel nieuwe meiden, en het is zó leuk om te zien hoe ze groeien in het spel! Nu was de try helemaal in de hoek van het veld, en was het te moeilijk om deze conversie te halen. 12-10. Gedurende de 2e helft maakten we een gouden wissel in de lijn. De centers wisselden met elkaar van positie en de lijn ging lopen. Er werden een paar prachtige kansen gecreëerd doordat de bal snel werd doorgespeeld en Sabine als 2e center nu op snelheid de ruimtes in kon duiken, maar jammer genoeg konden we ze niet meer afmaken. Het bleek helaas niet meer genoeg te zijn en we konden in de laatste minuten van de wedstrijd geen punten meer op het bord krijgen. We hebben hard gewerkt maar helaas nipt verloren. We gaan de komende weken hard aan de slag om beter in te kunnen spelen op het spel van de tegenstander, zodat zij niet meer de wedstrijd dirigeren maar we ons eigen spel kunnen (blijven) spelen. We hebben de komende weken geen wedstrijd dus hebben we onder andere een teamdag en whiteboardsessie op de planning. Zondag 29 maart mogen we weer thuis spelen en hopelijk revanche nemen op Zwolle/Dwingeloo. Tot dan!

Woman of the match: Do

Gekozen door de tegenstander: Montse