Nog geen loon naar werken

  -   HRC 2
HRC Bal
Het wedstrijdverslag van HRC 2 tegen Breda 1 (21-11-2021) met dank aan Edwin STraatman

Zondag 21-11-2021 staat voor het 2e van Den Haag wederom een leuke wedstrijd op het programma. De tegenstander is het jonge team van Breda 1 met als coach een oude bekende van HRC namelijk Sander Hadenigoro.

Door een aantal blessures in de selectie en spelers die doorschuiven naar het 1e speelt HRC 2 vandaag in een aangepaste samenstelling, er is hulp vanuit het 3e op de 1e rij en op de wing. De standaard wingers van het 2e spelen namelijk in de 3e rij. Geen schone broekjes voor deze mannen vandaag. Ze staan er voor het team, dat is het belangrijkste.

De 1e try van de wedstrijd is voor Breda; na stevig voorwaartse werk weten ze te scoren. Na een periode dat het spel redelijk heen weer gaat, krijgt Breda een scrum op de 5 meter lijn. Te vroeg opbreken van de 3e rij resulteerde in een penalty try, terwijl omstanders een knock-on zagen besloot de ref toch iets anders. Uiteindelijk heeft hij altijd gelijk. De 3e try van Breda viel niet veel later na een goed geplaatste kick. Een geraakte penalty maakte het bij rust 0-20 Breda.

Met hernieuwde energie en inspiratie werd de 2e helft gestart en het zag er goed uit, de 1e score was voor HRC een try van Damian na een slim kickje van Kaij. Helaas scoorde Breda direct weer terug. De wedstrijd werd wel meer open en niet veel later try onder de palen voor HRC. Ditmaal een mooie actie van Toots die de verdediging van Breda op het verkeerde been zette. Echter ook ditmaal scoorde Breda niet lang erna wederom een tegen try.

Ondanks het harde werken was HRC 2 niet bij machte om het tij te keren einstand 12-34.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement