Nipt verloren

  -   Colts
Colts tekst
Wedstrijdverslag HRC Colts 1 VS The Dukes Colts 1

Vandaag, (en dit onder ideale weersomstandigheden) kwamen de gasten uit Brabant naar de Hofstad. Gelukkig was een ieder voorbereid op de asfaltplakkers  zodat de ref van de dag stipt om 13.00u kon beginnen. 

Het werd een uitermate spannende “close but no cigar” wedstrijd voor onze Haagsche helden. Een spectaculaire wedstrijd werd de wederom in grote getale opgekomen supportersschare voorgeschoteld. En dan te bedenken dat we nog in het voorgerecht (of eerste fase) zitten van de Cup Poule. 

Want wat een prachtig en hoogstaand rugby gezien. Af en toe werd er zo snel gespeeld dat de oude oogjes langs het lijntje moeite hadden om het ovale balletje te volgen. Allemachtig prachtig. 

Tevens een verder zeer sportief gespeelde wedstrijd door beide teams. 

Na het verstrijken van de officiële speeltijd was er weliswaar gewonnen door HRC op de gemaakte tries maar helaas verloren op de gemaakte punten. Eindstand 25 – 31. 

De conclusie van de in grote getale opgekomen supportersschare was wel dat het dit seizoen met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid tussen de twee teams van vandaag zal gaan. Zeker ook als er met een scheef oog naar de andere uitslagen in deze eerste fase van de Cup poule wordt gekeken. 

En het mooie is ook dat de conclusie gerechtvaardigd is dat er zeker nog ruimte is om het spel nog beter te krijgen. De technische staf hoeft zich nog niet te vervelen. Ook moet er gewaakt worden voor over of onderschatting. Uitgaan van eigen kracht is altijd beter. 

Want heel kritisch bezien waren er in het spel zo af en toe wat kleine schoonheidsfoutjes te bespeuren. Wat niet zo heel gek is want het was de tweede officiële competitie wedstrijd van het seizoen. Echter, het verschil in de kwaliteit van het vertoonde spel tussen de eerste en deze tweede wedstrijd was al groot en uitermate positief bemoedigend te noemen. Daarom voelde het eindresultaat op het score bord anders dan de werkelijkheid van de punten. 

Dit wel gezegd zonder iets af te willen doen aan de prestatie van the Dukes die daar ook de sportieve felicitaties voor behoren te ontvangen. Maar we gaan ze nog minimaal twee keer tegen komen dit seizoen en de prijzen worden op het eind verdeeld. Dat beloofd wat. 

Volgende wedstrijd is de 21ste oktober uit naar Breda. Dus drie weken de tijd om het team verder te smeden. En vooral allemaal blijven komen naar de trainingen. 

Uw immer optimistische en waarzeggende rugby ouder(e) 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement