Niet wat het lijkt

  -   HRC 2
HRC Bal
Het wedstrijdverslag van HRC 2 tegen de Castricumse RC 2

Afgelopen zondag speelde HRC 2 een thuis wedstrijd tegen de Castricumse RC 2. Iedereen was ruim op tijd op de club en ook de mannen van Cas waren vroeg present.

De wedstrijd begon dus keurig op tijd en meteen in alle hevigheid: de beide clubs waren goed aan elkaar gewaagt.

HRC wist verschillende aanvallen van de bezoekers goed te weerstaan, maar na 10 min brak Cas toch door en drukte een try. Ook de conversie was succesvol. Van deze voorsprong konden ze echter maar kort genieten want HRC kwam snel terug met een mooie Try van Jelle Straatman.

Castricum was echter scherp en in de 17e minuut was hun 2e try een feit, maar de conversie ging ernaast. Vervolgens speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van Cas en na een lange strijd wist Castor Magis – 5 minuten voor halftime – een Try te drukken en Bjorn Dolman schoot vervolgens de conversie mooi tussen de palen. We gingen dus met 12-12 de rust in.

In de 2e helft kwam HRC direct onder druk te staan en binnen 5 minuten wist Cas weer via de zijkant door te breken. Maar ook deze try werd vrij snel beantwoord door een (tweede) try van Castor Magis en weer een mooie conversie van Bjorn.

Vreemd genoeg speelde het vervolg van de wedstrijd zich vooral af op de helft van Castricum, maar wisten zij ondanks die druk elke 7 minuten door te breken. Dat bracht de eindstand op 19-36.

Hoewel de uitslag op een overmacht van Cas lijkt te duiden, ging het absoluut gelijk op en heeft een steeds sterker worden HRC 2 een mooie wedstrijd laten zien. Het jong gevormde team weet elkaar steeds beter te vinden en ze zullen zich in de komende wedstrijden zeker nog verder ontwikkelen.

Aanstaande zondag spelen ze uit tegen ’t Gooi. Dat beloofd dus weer een spannende pot te worden. De stand in de eerste klasse vind je hier.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement