Niet verwacht

  -   HRC 1
HRC 1 vs The Dukes 1
Het wedstrijdverslag van HRC 1 vs RC The Dukes 1

Wat zou het gaan worden vandaag tegen De “Dukes” uit ‘s-Hertogenbosch? The Dukes op de 5de plaats van de ranglijst, HRC op de 9de plaats, hoe zou het team zich hersteld hebben na die smadelijke nederlaag bij DIOK?

Onze mannen begonnen met nodige (noodzakelijke) veranderingen in de basis ten opzichte van vorige week (door schorsing en blessures): Victor Huurman startte als de flanker in plaats van op de hooker positie, Kees de Bruin op 2de center in de basis, Tom Hijdra – na lang blessureleed – in de basis op full back en Jordy Hop op de wing. Spannend en vol verwachting stond er een grote schare supporters langs de lijn.

HRC kwam furieus uit de startblokken en voor het publiek zich realiseerde dat de wedstrijd begonnen was, bracht Victor Huurman het scorebord al in beweging: 5 – 0 (want Daviéd miste de conversie). In de 8′ was het weer raak en wist Tom Hijdra de bal achter de lijn te drukken en ditmaal converteerde Davíed wel: 12 – 0. Wat een weelde. Het spel was verfrissend en werd gespeeld in een hoog tempo.

Het was natuurlijk niet zo dat de “Dukes” zich zonder slag of stoot naar de slachtbank liet leiden en het was dan ook in de 11′ minuut dat zij de verdediging van de HRC 1 wisten te verschalken en een geconverteerde try wisten te scoren (12 – 7).

Het spel golfde de volgende 10 minuten op en neer en beide teams zochten de aanval. HRC was daarin succesvol. Amir Rademaker wist een prachtige aanval vanuit de verdediging te verzilveren en Daviéd converteerde 19 – 7.

Van minuut 29 tot minuut 37 kwam je ogen te kort. Eerst was het Victor H. die in de 30′ minuut een aanval afrondde welke helaas niet door Davíed geconverteerd werd (24 – 7). Vervolgens wist de “Dukes” een penalty try te forceren omdat Victor H. stout was en de rolling maul naar beneden trok (24 – 14) en Victor H. kreeg een gele kaart (10′ strafbankje).

Maar onze jongens gingen onvervaard door en het was Tom Hijdra die in de 37ste minuut nog een try  scoorde (welke helaas niet door Davíed geconverteerd werd); 29 – 14, tevens de ruststand.

Het was in de 51′ en de 62′ minuut dat Daviéd zijn geheime wapen in stelling bracht, twee drop goals, daar tussendoor nog een geconverteerde try van de “Dukes”. Zo stond het met nog 18 minuten te gaan 35 – 21.

De “Dukes” verspeelde nog een zeker lijkende try door een voorwaartse pass. HRC trok het initiatief vervolgens weer naar zich toe en het was Victor H. die zijn 3de try scoorde welke door Bjorn Dolman geconverteerd werd. De slotactie was aan Floris Dullemond met een niet geconverteerde try en zo kwam de stand 47 –  21 tot stand.

7 try’s en 2 dropgoals; een resultaat dat niet werd voorspeld bij aanvang van de wedstrijd. Bravo.

Ook HRC 2 deden van zich spreken door de espoirs van de “Dukes” te verslaan met 29 – 12. Goed gedaan gasten.

HRC 1 speelt zaterdag 4 november THUIS tegen Haarlem1 KICK OFF 16u30. Deze wedstrijd wordt voorafgegaan door de pot van HRC 2 THUIS tegen Ascrum KICK OFF 14u30.

Komt U allen; tot dan.

En overigens vond er na afloop een grandioze 3e helft plaats in Oktoberfest thema, met The Dukes en een zinderende WK finale. Dave, Edwin, Food to Love en de rest van de keuken- en bar-crew verdienen een groot compliment voor het onvermoeibaar voeden en laven van zo’n geweldig gezellig en omvangrijk publiek. Het was een feest!

Foto’s natuurlijk weer van Michel Finkelnberg van SportSnap. Kijk vooral ook op de website van SportSnap voor de rest van de belden

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement