Niet de mindere, toch verloren

  -   Colts
Colts tekst
Verslag van de kruisfinale Cup HRC Colts 1 uit in Amersfoort 

De eerste Cup poule kruisfinale wedstrijd voor onze Colts 1; uit naar RC Eemland te Amersfoort. 

Op voorhand werd dit ingeschat als een zwaar potje. Simpelweg omdat er fysiek nogal wat verschil is tussen de twee teams. Uw scribent schatte dit, zo op het oog langs het lijntje, in op een paar honderd kilootjes en dat was dan alleen nog maar de eerste rij.  

De HRC mannen waren echter niet gekomen om de rode loper uit te leggen. Ze vochten tot en met de laatste minuut als één team. Er is voor en met elkaar gewerkt en geknokt voor elke centimeter, terwijl de regen steeds harder naar beneden viel. Het werd daarom ook steeds lastiger om ergens nog een wit HRC broekje te herkennen. Aanval op aanval werd ingezet. Maar de Eemland verdediging hield vandaag stand. 

Door een field goals en een try terwijl er een team tijdstraf tegen HRC was gegeven, werd een verschil gemaakt waar niet meer overheen kon worden gekomen. Dit helaas voor iedereen die HRC een warm hart toedraagt. Maar ook ondanks het zeer goede verdedigende werk van HRC. Massa werd gecompenseerd door twee mans tackles. 

Niemand bij HRC verzaakte tijdens deze veldslag en bleef doorgaan tot en met de laatste seconde, The rumble in the blubber was geboren.  

Een wedstrijd waarin op heel hoog niveau werd gerugbyed. Echt schitterende acties gezien. Alles werd gegeven vandaag. Daarom voelde het verlies anders. Het voelde meer dat door HRC als een moreel overwinnaar van het veld werd gestapt. Eemland was enkel de betere in de punten. 

Door dit resultaat is het hoogst haalbare dit seizoen een derde plek in de Cup poule. De tegenstander zal nog worden bepaald, maar dat zal ‘t Gooi of BRC zijn. Deze wedstrijd moet nog worden gespeeld omdat deze was afgelast. 

In ieder geval gered door het parapluutje redelijk droog weer naar huis gereden. Ditmaal ook met de kennis dat de volgende wedstrijd officieel de laatste van het seizoen zal zijn. Deze zal op 15 april worden gespeeld. Twee weken de tijd om te herstellen van deze slijtage slag. Hopende dat de geblesseerden, (vandaag ook weer een paar) dan ook voldoende tijd hebben kunnen rusten om te kunnen spelen. 

Nog 13 nachtjes slapen en dan nog een keer knallen. 

Uw immer optimistische en vandaag ook subjectieve rugby ouder(e) 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement