Never ending story: corona update

Het aangeschrepte Corona-protocol op HRC (en HDM)

Hoewel het vorig weekend goed verliep op de club, is Den Haag inmiddels diep rood gekleurd en was er 28 september weer een persconferentie.

Als gevolg van de door de premier afgekondigde verscherpte corona-maatregelen heeft het bestuur het corona protocol dus weer bijgewerkt. Natuurlijk worden de landelijke ontwikkelingen en de regelgeving van uit de gemeente Den Haag goed in de gaten gehouden en dus valt niet uit te sluiten dat er aanvullingen blijven komen. Check dus alsjeblieft vóór je naar de club komt de laatste versie van het protocol onder het Coronavirus tab op de website.

Voor dit moment geldt:
– Gezondheidsklachten? Laat je testen en blijf thuis tot dat duidelijk is dat je niet (meer) besmet(telijk) bent.
– Kom je uit een gebied met een Oranje reisadvies, of ben je in nauw contact geweest met een besmet persoon? Ga in thuisquarantaine.
– Houdt 1,5 meter afstand (óók langs de lijn/zodra je van het veld af bent/je klaar bent met sporten en ook al bij het poortje na de wedstrijd) en vermijdt drukte.
– Toeschouwers zijn tot nader orde niet welkom bij wedstrijden en trainingen (ouders van bezoekende clubs die rijden hebben toegang, als het echt niet anders kan).
– Respecteer de looproutes op HRC.
– Houdt je aan de hygiëne voorschriften (handenwassen, hoesten en niessen in je elleboog, neem je eigen bidon mee, geen handen schudden en niet schreeuwen).
– Het clubhuis is geloten voor bezoekers en spelers.
– De kleedkamers en douches zijn maar zeer beperkt te gebuiken (maximaal 4 personen tegelijk, op 1,5 meter).
– De toiletten in het clubhuis zijn beperkt toegankelijk (voor telkens 1 persoon tegelijk).
– Vertrek direct na het sporten (en verkleed/douche als het even kan dus thuis).
– Ben je 12 jaar of ouder? Registreer je dan bij ieder bezoek aan HRC door de QR-code te scannen.
– Op HDM gelden nagenoeg identiek regels en ook daar registreer je als je op HDM traint (voor hun verdere uitleg klik je hier) .

Nogmaals, je vindt het protocol ook op onze (steeds en zo snel als mogelijk bijgewerkte) corona-protocol-poster op de site. De huidige versie van die protocol-poster staat voor het gemak ook onder dit bericht.

Alle trainers, ouders, spelers, (hopelijk straks ook weer) toeschouwers en andere betrokkenen wordt met klem verzocht zich écht strikt te houden aan het protocol. Alleen op die manier kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de trainingen en de competitie doorgang kunnen (blijven) vinden.

Het bestuur van HRC rekent en vertrouwt op jullie medewerking en bedank jullie daar op voorhand voor.