Net niet

  -   HRC 2
aankondiging HRC 2 Dukes espoirs UIT
2 teams die aan elkaar gewaagd waren, 1 dat de kansen niet benutte

In de 5de minuut opende The Dukes Espoirs de score thuis (5-0) en het duurde tot in de
26ste minuut totdat Jurriaan Jorna de stand gelijk trok en Philip Mossman HRC met zijn conversie op 5-7 voor kon zetten. Kort daarna drukte ook Wiebe van der Knaap een try  (28ste minuut geen conversie 5-12). De teams waren echter erg aan elkaar gewaagd. In de 33ste minuut liet het thuisteam weer een geconverteerde try noteren en daarmee en zo was er evenwicht met de rust (12-12).

In de tweede helft leek het er even op alsof HRC door kon gaan drukken. Sam Voorhoeve maakte in de 2de en 8e minuut twee tries (geen conversies). The Dukes wisten daar in de 4e minuut wel een penalty kick tegenover te zetten (15-22).

HRC had weliswaar het meeste van de bal, maar wist haar kansen niet te verzilveren. De thuisploeg ging juist wel effectief met de kansen om. In de 15e minuut trokken ze de stand ondanks HRC’s veldoverwicht toch weer gelijk (22-22) en in minuut 35 wisten ze toch weer op voorsprong te komen.

De laatste minuut waren ongekend spannend. Met een te overbruggen achterstand van 27-22 drukte HRC The Dukes achteruit en stond de tryline van het thuis team behoorlijk onder druk. HRC 2 zag haar scoringsmogelijkheid  echter de mist in gaan. Enkelen zagen dat het ovaal bij een Haagse pass door een Dukes speler werd beroerd, voor anderen leek het een knock-on. De ref behoorde tot die laatste groep en gaf een scrum voor The Dukes. Natuurlijk werd de bal direct uit de scrum buiten de lijnen gekickt omdat de tijd erop zat. En zo ging een laatste mogelijk voor HRC verloren en bleef de score op 27-22 steken.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement