Net geen drie cijfers

  -   Dames
Het wedstrijdverslag HRC Xtreme vs het cluster The Dukes/Octopus

Er lag ijs op de velden in Den Haag en dan moet er goed in de regels worden gekeken. Uiteindelijk betekende het dat de wedstrijd tussen HRC Xtreme en de het cluster The Dukes/Octopus niet in Den Haag werd gespeeld maar doorging op een rugbyveld in Rotterdam.

Xtreme had, in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden, slechts één wissel en de ook bij clusterteam Dukes/Octopus had personele problemen. Zij hadden bij de start slechts twaalf speelsters. In de eerste klasse maakt dit echter niet uit. De wedstrijd werd gestart met 15 dames van Xtreme tegen 12 dames van de Dukes/Octopus.

Dat verschil liet zich gelijk merken: HRC’s flanker, Montse Siempre Fuertes, drukte de eerste try die werd gevolgd door een rake conversie (7-0.) De volgende try begon met een sprong in de line out van Rebecca van Laar, vandaag spelend als scrumhalf, waarna de bal naar de center van Xtreme, Larissa Hart, werd gepast die de volgende try maakte (incl. conversie 14-0). Xtreme moest het vervolgens met 14 speelsters doen, aangezien er een gele kaart werd gegeven voor een te hoge tackle. Maar ze hadden nog steeds 2 speelsters meer op het veld staan en scoorde nogmaals. Het was Larissa Hart, die na een lange run over het veld, die derde try drukte (met conversie 21-0). Wat volgde was prachtig samenspel tussen winger, Joyce Dijkhuizen en Rebecca van Laar, met weer een try als resultaat. Ondanks de moeilijke hoek trapte de kicker, Do Velema, ook deze de conversie raak (28-0). En Xtreme bleef gaan. Uit de line out van The Dukes en co werd de bal gestolen door HRC’s de prop, Fleur de Koning, waarna de andere prop, Eva Peroti, door de verdediging heen rende en de volgende try drukte (met conversie 35-0). Montse Siempre Fuertes, brak ook door de verdediging heen en maakte haar tweede een try (42-0). Voor de dames uit Brabant zat het niet mee. Na een blessure hadden ze nog maar 11 dames op het veld, maar het spel ging verder en fullback, Hannah van Beukering drukte de laatste try voor rust (incl. conversie van Do Velema: ruststand: 49-0).

Dukes/Octopus hielden het hoofd hoog en ondanks het ondertal wist hun felle center door de verdediging van Xtreme heen te breken en een try te drukken (49-5). Maar verder was ook in de tweede helft Xtreme wat de klok sloeg. De overmacht was te groot. Xtreme’s Eva Peroti, Larissa Hart (3x), Hannah van Beukering (2x), Do Velema en Lisa Berding zorgden er voor dat het net niet tot een driecijferige score kwam: de eindstand werd 99-5.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement