Nederlandse rugby traditie

De jaarlijkse wedstrijd Jong tegen Oud Oranje wordt traditioneel gespeeld op het terrein van RC Hilversum op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van Rugby Nederland.

Veel HRC’ers aanwezig

Op de foto van links naar rechts: Fabian Holland (van Castricum speelt nu in Christchurch New Zealand, 2.03 meter, 16 jaar…), Colt Tim Michel (broertje van Bas en zoon van oud-bestuurslid Camille), Floris Kieft (speler 1e team), veteraan Hein Brat, Colt Joris Zandstra (opgeleid bij HRC nu in UK), Colt Tim de Jong en Colt Filemon Scholler.

Wie er net zo goed bij hoort maar die helaas niet op de foto staat is Joshua Kessler. Onze jonge tijger was zelfs de captain van dit mooie jonge Oranje team. En natuurlijk onze good old Toon Boersma speelde ook mee voor Oud Oranje! Tony was de oudste speler van het veld en dus traditioneel de captain van Oud Oranje. Beide HRC’ers mochten dan ook het woord nemen na afloop van de wedstrijd. Dat Tony daar ruim de tijd voor nam, was natuurlijk een zekerheidje.

Nog steeds groeit het niveau van de jonge lichting Oranje en gaat Oud Oranje nu zelf zo ver dat actieve ereklasse spelers zoals onze Floris Kieft worden ingezet om genoeg tegengewicht te bieden!

En dat bleek niet eens genoeg want hoewel Oud Oranje de eerste en met name de derde helft gewonnen had, is de overwinning verdiend naar Jong Oranje gegaan!

Het was weer mooi!