Nederlandse rugby traditie: de jaarlijkse wedstrijd Jong tegen Oud Oranje

-   Colts

Deze klassieker vindt altijd plaats de eerste zaterdag van het jaar in Hilversum en wordt gevolgd door de officiële nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse rugby bond.

Jong Oranje is onder 18 jaar en oud Oranje 35+ qua leeftijd. Omdat het niveau van de jeugd in Nederland steeds verder omhoog gaat als gevolg van de goede jeugd trainers en de diverse NTCs, is de ondergrens inmiddels al naar 30 verlaagd voor het veteranen team om de strijd in balans te houden.

Ook hier is HRC altijd goed vertegenwoordigd en daar mogen we trots op zijn! Op deze foto 4 jonge HRC-ers (en 1 hele oude 😉)

Op de foto, linksboven: Joran Hegie, mid boven Hein Brat (HRC bestuur en (heel) oud oranje), rechtsboven Benjamin Pronk, Mid onder Jim Magis (broer van Castor, spelend voor het  Nederlands onder 20, zie bericht van Matt Roper) en rechtsonder Thimo Hegie.

Het hadden er nog zeker 3 meer kunnen zijn van HRC, ware het niet dat Kai van Kampen, Hugo Huurman en Joep Henselijn er niet bij konden zijn.

Leuk om te weten is dat Joran en Thimo jarenlang training hebben gehad van hun vader Sander, een echte HRC-er, en dat hun moeder Kitty zich ook al jaren inzet voor HRC en nu teammanager is van de Colts! Een echte HRC familie!

Dat geldt ook voor de familie Magis, vertegenwoordigd in de onder 20 en in de onder 18. Vader Michiel Magis heeft naast een mooie eigen carrière op het veld jaren lang deze toppers training gegeven… De laatste jaren heeft Michiel ook nog de senioren geholpen ook toen het even moeilijk was en… Michiel is de architect van ons mooie nieuwe clubhuis.

Weet je nog dat we het hadden over HRC legacy?

Dit is de Legacy, dit is de erfenis van HRC over generaties heen, prachtig en dat maakt de club groter dan 1 individu en relevant over generaties heen! HRC, prachtig verleden, prachtig heden, gouden toekomst !  Dat doen we met elkaar!