Nederland Studenten XV borrel: 18 juni O’Casey’s

  -   Nieuws

HRC en Studenten, dat is een combinatie die ongeveer zou oud is als onze club zelf. Haagsche Colts vinden hun weg naar studententeams en oud-studenten vinden hun weg (terug) naar HRC.

Het studentenrugby staat in Nederland goed op de kaart. A-scrum (Amsterdam) speelt in de Ereklasse, DSR-C (Delft) en USRS (Utrecht) spelen verdienstelijk 1e klasse en zullen volgend jaar gezelschap krijgen van RSRC (Rotterdam) getraind door Michiel Snijders en Barro Kessler na hu kampioenschap in de 2e klasse. De studenten uit Leiden (LSRG) maken zich na hun recente kampioenschap in de 3e klasse op voor komend seizoen in de 2e klasse. In de 2e klasse zullen de degens onder andere worden gekruist met de Nijmeegse studenten van Obelix. Uiteraard zijn er ook nog teams uit andere studentensteden zoals Groningen, Eindhoven, Tilburg, Maastricht en nog twee teams uit Delft die verdienstelijk meedraaien in de 3e klasse.

Dat er verschillende studentenclubs zijn in Nederland is allicht bekend bij veel leden van HRC. Wat echter mogelijk minder bekend is, is dat er ook een vertegenwoordigend team is in de vorm van het Nederland Studenten XV. Het Nederland Studenten XV is te herkennen aan haar roze shirts en zwarte broekjes. De sokken van de spelers zijn (a la Barbarians) afkomstig van hun eigen vereniging. De bondscoaches zijn ook geen onbekenden in Den Haag, want het duo Snijders/Kessler traint deze jonge heren. Dat het Nederland Studenten XV een goed niveau heeft is allicht nog wel bekend in Den Haag nadat de Studenten afgelopen HRD in de laatste minuut de winst pakten tegen HRC….

Waarom dit hele verhaal vraagt u zich allicht inmiddels af? Omdat er een borrel wordt georganiseerd voor iedereen die het studentenrugby een warm hart toe draagt en die doelgroep loopt rond binnen HRC. De insteek is om het Nederlands Studenten XV samen te professionaliseren en gezamenlijk een basis kunnen leggen voor een mooie en stabiele toekomst van het team.

Klein voordeel, de borrel is in ons aller favoriete pub en tijdens de borrel zal gezamenlijk de finale van de Premiership gekeken worden.

Dus, vanuit mijn functie als bestuurslid van de Raad van Advies van de Nederlands Studenten Rugby Bond nodig ik iedereen die studentenrugby een warm hart toe draagt om gezamenljk te borrelen.

Wanneer: zaterdag 18 juni 2022 (inloop vanaf 14.30 uur)
Waar: O’Casey’s Irish Pub (Noordeinde 140)
RSVP

Voor vragen, ideeën of opmerkingen, neem contact met rva@nsrb.nl.

Ovale groet,

Wouter Prins
Penningmeester RvA NSRB
Erelid LSRG
Captain HRC 3

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement