Nagelbijten langs de lijn

-   Junioren
Wedstrijdverslagen HRC Junioren 28/10

Zaterdag 28/10 was het nagelbijten voor de trainers, subs en ouders langs de lijn. Junioren 2 mocht als eerste aan de bak. Zij ontvingen het soeverein bovenaan staande Tilburg. Waar je op basis van de stand op voorhand misschien een ander spelverloop zou hebben verwacht, ging deze pot lang gelijk op. En dus was het spannend. Helaas ontbrak het team 2 net aan dat laatste sprankje om de winst zeker te stellen (22-29). Wie toen nog nagels over had kon doorschuiven naar het het eerste veld waar team 1 inmiddels was begonnen tegen Eemland. Beide teams staan in de middemoot en ook hier zou het dus gelijk op moeten gaan. HRC startte lekker. Al in de eerste minuten stonden ze tegen de trylijn van Eemland aan. Een turnover met break zorgde er echter voor dat de bezoekers de eerste try lieten noteren. Dat gebeurde vervolgens nog een keer en tegen de rust stond het 0-17. De koppen gingen hangen en de wedstrijd leek verloren. Maar Junioren 1 herpakte zich en begon na de rust – tegen de klippen op – aan een inhaalrace. De inmiddels gearriveerde Colts en de daardoor aangestoken ouders lieten duidelijk weten dat zij er ook nog in geloofden. Terwijl de minuten wegtikten liep team 1 de achterstand in….en in de allerlaatste fase van de wedstrijd gingen zelfs nog over Eemland heen: 24-20.