Moreel overwinnaar

  -   Colts
Colts tekst
Het wedstrijdverslag van onze HRC Colts 2 tegen het eerste Colts team van de RC Gouda

HRC Colts 2 had deze zaterdag de inhaalwedstrijd tegen de koploper in de poule RC Gouda Colts 1 op het programma AKA de regioknaller in de poule.

Om meerdere redenen, ondanks de miezerige regen die van tijd tot tijd welhaast sereen neerdaalde op de spelers en de in grote getale opgekomen supportersschare, was het een zeer amusante en mooie rugbywedstrijd met een hele fijne sfeer langs de lijn.

Er werd ook uitermate sportief gespeeld door beide teams. In de analyse (gemaakt zonder de oranje blauwe bril op natuurlijk) kon HRC Colts2 de wedstrijd niet winnend over de streep trekken door een aantal individuele acties van de fysiek sterkere tegenstander van de dag, maar als collectief werd door HRC sterk gespeeld. 

Gedurende de 2 x 35 minuten werd er door de enige HRC dame en overige HRC mannen van het team keihard gewerkt om de wedstrijd een wedstrijd te laten zijn. De kicks werden zeer strategisch ingezet, na een mooi uitgespeelde driving maul kan een try worden gedrukt, harde mooi uitgevoerde verdedigende tackles gezien en dit laatste was helemaal een knappe prestatie vanwege het fysieke verschil tussen de teams. 

Het ovaalvormige balletje ging op momenten ook snel van hand tot hand. De eind score van 15 – 45 zou echter doen vermoeden dat het een soort van “walk door het Zuiderpark” voor RC Gouda was, maar dat zou de waarheid te veel geweld aan doen, want RC Gouda heeft keihard voor de overwinning moeten werken. En als er op momenten ietsje meer geluk was geweest aan de kant van HRC was het harde werken net ietsje beter beloond geweest en was het allemaal nog spannender geworden. 

Helaas, dat ietsje geluk meer telt niet mee in de score, maar tezamen met het vertoonde spel en inzet geeft dat wel voeding aan de conclusie dat in deze wedstrijd de term moreel overwinnaar voor onze HRC Colts zeker van toepassing is. Er werd namelijk tot en met de laatste minuut niet opgegeven en teambreed bleef er geloof bestaan in een beter resultaat. Beter staand sterven dan knielend leven in optima forma. 

Komende periode is het even wat rustig met de wedstrijden en ligt er een mooie trip naar het Engelse Bath voor onze Colts in het verschiet. Dus bent u komende tijd even verstoken van HRC Colt wedstrijd nieuws.

Tegelijkertijd geeft dit uw scribent ook even de tijd om wat op adem te komen voor de sprint naar de tweede competitiefase met nog de laatste eerste fase wedstrijd op 5 november voor al onze Colts teams. 

HRC Colts 3 staat in hun poule net als HRC Colts 1 fier bovenaan en HRC Colts 2 staat netjes op handhaving in de poule. Al met al ondanks alle tegenslagen met jammer genoeg (te)veel blessureleed een puike prestatie van alle Colts in deze eerste fase.

Uw vandaag van het mooie rugby spel genietende rugby ouder(e) 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement