Mooie start van 2024

  -   Dames
Xtreme cluster Haarlem
CL Cheetahs vs HRC Xtreme

Afgelopen zondag speelde HRC Xtreme de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, want ondanks de kou kon er door de ladies gespeeld worden in Haarlem.

Zoals vanouds moest Xtreme even wakker worden en kregen ze snel de eerste try tegen (7-0). Maar onze dames wisten snel te anticiperen; het thuisteam stond na hun try nog niet scherp en center Larissa Hart drukte de eerste try voor de Haagse met een conversie door Laura de Kempenaer. Dat smaakte naar meer! Scrumhalf Tara Faaij maakte een break gevolgd door supportloop met try van Joyce Dijkhuizen (12-7). Maar de Cheetahs gaven zich nog niet gewonnen en bleven doorzetten en de stand werd in evenwicht gebracht (12-12). Vervolgens namen de voorwaartsen van Den Haag het over. Allereerst wist prop Eva Peroti, na meerdere ‘pick and go’s’, Xtreme op een een try voorsprong te brengen (12-17). Daarna was het prop Do Velema die een try maakt (12-22). En ook flanker Maartje Gout maakt in het einde van de tweede helft nog een flinke run tegen de wind in en drukt de bal achter de trylijn (12-27).

De tweede helft hadden de Haagse dames de wind in de rug en dat beïnvloedde het scoreverloop positief. Na een penalty tegen waren het Lisa Berding, Eva Peroti en Larissa Hart die het op een eindstand van 15-51 wisten te brengen.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement