Mooie overwinning

  -   Dames
Xtreme vs Wasps
Het wedstrijdverslag van HRC Xtreme vs Lady Wasps

Deze zondag stond voor Xtreme de wedstrijd tegen de Lady Wasps gepland. Omdat onze ladies vorige week verloren hadden en omdat er nog niet eerder van de Lady Wasps werd gewonnen, waren de dames van Xtreme extra gefocust.

Het fluitsignaal ging en de Lady Wasps namen de kick off, waarna zij hem ook zelf vingen. Het leek er op dat onze dames nog niet aan stonden. Na vijf minuten was dat echter over. De explosieve center van Xtreme, Lisa Berding, drukte de eerste try van de wedstrijd en Do Velema trapte de conversie raak (7-0).

Gedurende de wedstrijd kreeg Xtreme, wegens overtredingen, veel penalty’s tegen. De Lady Wasps benutte de eerste door het ovaal tussen de palen te kicken (7-3). Xtreme antwoordde met een tweede try van, Larissa ‘t Hart: 12-3 en met die stand gingen de teams ook de rust in.

Xtreme had – in tegenstelling tot de Wasps – de luxe van een volle bak met wissels en hier werd goed gebruik van gemaakt. Een goed voorbeeld was de ingewisselde center, Sophie Boelen, die de eerste try van de tweede helft maakte, na een mooie run van flanker Maartje Gout (17-3).

De Lady Wasps bleven ondanks de achterstand vechten en de verdediging wist vaak try’s te voorkomen door de bal ver weg te kicken. Er was echter geen houden aan break van de backline van Xtreme en de afronding de fullback, Rebecca van Laar: het resulteerde in laatste try van de wedstrijd.
Eindstand: 22-3.

En het verslag is natuurlijk ook te vinden op de website van Haagsetopsport

De foto bij dit artikel zijn gemaakt door Astrid Grootscholten van astridgrootscholtenfotografie en beschikbaar gesteld door Frank van Leeuwen van Sportsnap. Meer foto’s van deze wedstrijd zijn te vinden op de website van Sportsnap, klik daarvoor HIER.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement