Mooie afsluiter van 2018

-   HRC 1
wedstrijdverslag ASCRUM 1 vs HRC 1; 15 december 2018 door Ton van der Loos (foto's Bianca May)

Samen met een twintigtal fanatieke H.R.C. supporters zaten we prinsheerlijk 1ste rang (daar waar normaal de aller aller hoogste bobo’s van de N.R.B. en andere zeer hoogwaardigheidsbekleders zitten) in het Nationale Rugby Stadion om de wedstrijd van onze jongens tegen Ascrum te aanschouwen. Nou en een wedstrijd is het geworden; op sommige momenten een bloedstollende thriller hoewel het er aanvankelijk niet naar uitzag dat het een bloedstollende thriller zou worden.

De trainer bracht een jong H.R.C. team in het veld en het was een genot voor het oog deze jongens op het kunstgras te zien dartelen. 10 minuten voor het einde van de 1ste helft leiden deze jonge honden de wedstrijd met 4 try’s (24) tegen 0. Hoewel Ascrum regelmatig zeer gevaarlijk aanviel wisten onze boys hullie aanvallen te pareren en daar levensgevaarlijke flitsende aanvallen tegen over te stellen waaruit we dus onze 4 try’s scoorden. Het was te mooi om waar te zijn en dat bleek ook wel. Zo’n 10 minuten voor het einde vond de scheidsrechter dat onze nr.8 in de verdediging zo’n verschrikkelijke overtreding maakte dat hij 10 minuten sin-bin aan zijn broek kreeg. En dat werd de ommekeer die 1ste helft. In de set-scrums kregen we het moeilijk tegen dit numerieke overtal en de studenten roken hun kansen en benutte deze 2x; 14 – 24.

De 2de helft begonnen we weer met een compleet team en we lieten dat ook gelijk zien; hopla try nr. 5, 14 – 31. We gingen er voor zitten want de machine ging draaien; we gaan die studenten een lesje leren.

Maar wederom hadden we buiten de scheidsrechter gerekend. Deze vond het nodig bij een zeer dubieuze hoge tackle van onze nr.8 deze zelfde nr.8 nogmaals een gele kaart te tonen en met deze 2de gele kaart aan zijn broek moest hij het veld verlaten. Het was zo’n soort tackle die op de heupen ingezet wordt maar het te tacklen slachtoffer onderuit glijdt en de tackelaar om zijn hals eindigt.

Goed nog zo’n 25 minuten te gaan met een belangrijke speler minder en wederom roken die studenten hun kans en wederom scoorden ze in 10 minuten tijds 2 try’s, 26 – 31. Nu werd het toch wel bloedlink en we zaten op de tribune allemaal onze billen te knijpen en we probeerden met luide aanmoedigingen onze jongens tot grote daden aan te zetten en die aanmoedigingen waren doorslaggevend. Door enkele werkelijk flitsende aanvallen wisten onze jongens hun tegenstander op de knieën te krijgen, 2 try’s: 26 – 43. De wedstrijd was gelopen; nog een trytje voor de studenten en de eindscore van 31 – 43 was een feit.

Chapeau mannen voor jullie inzet tijdens deze wedstrijd maar ook voor jullie inzet de 1ste helft van het seizoen. Hoewel we dit seizoen slecht van start gingen hebben we onder de bezielende leiding van de technische staf, het management en de verzorgster en uiteraard jullie spel kwaliteiten de play-off’s weten te bereiken en spelen we in 2019 mee om het landskampioenschap. Daar zijn wij H.R.C.ers bloody trots op.

Rest mij jullie allen een Zalig Kerstfeest te wensen en een gezond, gelukkig en vredig 2019.

Met ovale groet,
Ton