Mooi potje rugby

  -   Junioren
junioren 1
Wedstrijdverslag HRC Junioren 1 uit bij Amstelveen

Een frisse maar zonnige zaterdagmiddag in januari. Perfect weer voor een mooi potje rugby. In Amstelveen stonden zowel de thuisspelende als de Haagsche junioren te trappelen om zich met elkaar te meten. 

En een mooi potje werd het. Afwisselend rugby in hoog tempo, met aan beide kanten een gretig team. HRC kwam sterk uit de startblokken en scoorde vanuit de kick-off onmiddellijk de eerste try. Amstelveen probeerde te antwoorden, maar stuitte op de standvastige Haagsche verdediging. Op de Haagsche helft kreeg ARC aardig wat scrums en free kicks mee, maar kon er geen voordeel uit halen. Ook een penalty kick op de palen werd gemist door de Amstelveners.

Onze Haagsche boys bleven energiek en gulzig spelen, goed in de lijn en elkaar rugdekking gevend. Handling foutjes en balverlies werden rechtgezet door attente verdediging. Ook aanvallend was HRC alert, vooral uit de scrums wisten de Hagenezen veel voordeel te halen. Zo mondde een scrum voor Amstelveen vlakbij de 22 lijn uit in een try met conversie voor HRC, na een solo-run over het hele veld.

Toch was het geen eenzijdig duel. Amstelveen bleef vastberaden tegenstand bieden en kansen zoeken, al verdween die hatelijke nul voor hen niet van het scorebord. De uitslag van 0-36 doet misschien anders vermoeden, maar HRC heeft er echt hard voor moeten werken. Naast trots op hun prestatie, hebben onze Haagsche boys zelf wel het gevoel dat ze de top van hun kunnen nog niet hebben bereikt. Er valt best nog wat te verbeteren. Wordt vervolgd!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement