Mooi op koers

-   Colts
Wedstrijdverslag HRC Colts 25 januari

Colts 1 staat vrij soeverein aan kop in de Cup Poule en koerst af op de finale, maar met wat blessures uit tegen ’t Gooi, is het toch spannend. ’t Gooi is al jaren een geduchte tegenstander en het was tot nu toe het enige team dat in deze competitieronde een tegen-try wist te scoren tegen onze Colts. Reden om (als thuisfront) te verwachten dat de telefoon deze zaterdag waarschijnlijk niet zou transformeren tot een op hol geslagen flipperkast (door de aan de lopende band in de groep app gemelde HRC tries).

Dat viel mee. Binnen 10 minuten had HRC al een eerste try gedrukt. Try nr. 2 liet iets langer op zich wachten, maar bij de rust stond het toch al 0-19. Ook na de rust werden er nog wat tries en conversies genoteerd en wist de scrumhalf van ’t Gooi (en Oranje) toch weer 1x een gaatje te vinden. Eindstand 5-31.

Colts 2 had roostervrij. Maar er is wel nieuws: Rugby Nederland lijkt toch in te gaan stemmen met het inhalen van de pot van vorige week. Naar een datum wordt gezocht.