Modderworstelen

  -   Nieuws

Afgelopen zondag mochten de Heren van het Derde weer aantreden op een rugbyveld. Na een paar maanden lockdown wachtte ons een zware tegenstander in de Academicals van Ascrum. De dag begon stormachtig, maar toen de wedstrijd begon was het droog en het veld modderig. Daar word je wel blij van.

Ons gameplan was eigenlijk om snel te spelen, waar AA alles wilde vertragen. Helaas was het gameplan van AA wat tot wasdom kwam en de wedstrijd een partijtje modderworstelen. Wat beide teams wel prima vonden en vanuit ons werd er hard gewerkt, maar uiteindelijk speelden wij iets teveel tegen onszelf. AA was ondertussen in de 1ste helft op een 5 – 0 voorsprong gekomen en deze tussenstand bleef lang op het scorebord. Beide teams kleunden er in en het werd een boeiend gevecht. Tijdens de wedstrijd waren er kansen voor ons om te scoren maar het mocht helaas niet baten. Uiteindelijk was het AA wat in de 2e helft die de eindstand op 12 – 0 bepaalden. Jammer maar helaas.

De Amerikanen hebben een gezegde, if you wrestle with a pig in the mud, you realise after a couple minutes that pig likes it, and will beat you on experience, en dat was hier het geval. Wij maakten de fout door teveel mee te gaan in het spel van AA.

Komende zondag om 15u spelen we thuis tegen een heuse derby tegen Te Werve, wat ook de kraker wordt waarin wij onze top 6 plek kunnen veiligstellen en we hebben er zin in. Mocht u op zondag niets te doen hebben, kom naar de club om ons en de andere HRC teams aan te moedigen!

Spot de voorwaartse

Glibberend door de modder,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement