Misschien niet zo netjes?!

  -   Junioren
Junioren spelregels
Een jubelend (jaar)verslag van de trotse hoofdtrainer van onze Junioren

Ik geef direct toe dat ik een hoofdtrainer ben die pal staat voor zijn spelers en trainers en daarmee zwaar bevooroordeeld dit stukje schrijf.

Dat ik heb verzaakt om regelmatig de loftrompet te steken over de Junioren en hun trainers is niet zo netjes. Het is ook niet mijn stijl, maar sta mij toe dat goed te maken met een overzicht van wat we tot nu toe hebben gedaan en bereikt; we zijn aan het einde van de competitie wedstrijden beland en hebben al kruisfinales gespeeld dus het is wel tijd om u een update te geven.

Het begin
Aan het begin van het seizoen hebben we – dankzij de commitment die we van de trainers kregen – het aangedurfd om met een krap aantal spelers, toch 4 teams neer te zetten. Daarbij werd aangetekend de focus zou liggen op veiligheid, persoonlijke ontwikkeling en speeltijd. Bij drie teams zouden we elke wedstrijd 18 Junioren geen speeltijd kunnen geven, want er mogen maar 22 spelers op het wedstrijdformulier en dus op het veld. 4 teams gaf ook nog het voordeel dat we perfect ‘op sterkte’ konden spelen (Junioren 4: Ribbon, Junioren 3: Shield, Junioren 2: Plate en Junioren 1: in de Cup). Met 3 fases in het vooruitzicht was er ook nog kans om het aan te passen waar nodig.

Het verloop
Fase 1 en 2 zijn we vervolgens prima doorgekomen. Met name Junioren 4, 3 en 2 speelden op het goede weerstand niveau. Overigens lukte het alle teams zich te handhaven bovenin de poules, ondanks de pittige potten en met hard werken, want de goede resultaten kwamen niet uit de lucht vallen.
Het was wel even slikken toen de bond in de 3e fase de Ribbon poule uit de competitie nam. Daardoor kregen we ineens ongelijke weerstand in de Shield voor ons team 4. Vooral door goed samen te werken en regelmatig spelers tussen team 3 en 4 te wisselen, hebben we daar een positieve draai aan kunnen gegeven. Het werd een geweldige fase voor beide teams en team 4 is mede hierdoor enorm vooruit gegaan.

Waar staan we nu?
Sowieso hebben al onze Junioren een fantastische competitie gespeeld. Soms een krap team (15), maar altijd met lol en strijdlust. De resultaten, voor wat het waard is:

  • Jun-4: De derde plaats behaald (landelijk bekenen) in de Shield.     
  • Jun-3: Geplaats voor de finale in de Shield op 15 April.
  • Jun-2: Geplaats voor de finale in de Plate op 15 April. (gehele competitie ongeslagen)
  • Jun-1: Geplaats voor de finale in de Cup/Landskampioenschap op 15 April. (gehele competitie ongeslagen)

15 april a.s. staan dus de landelijke finales voor 3 Junioren teams op het programma!

Ik maak een diepe buiging voor alle Junioren van seizoen 2022-2023 die door veel plezier maken en hard werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, dit mooie resultaat hebben afgedwongen. En uiteraard wens ik jullie succes op 15 April. Toon ook die dag dat je plezier hebt met elkaar, mooi rugby speelt met een fikse portie vechtlust want dan komt het allerbeste in jezelf naar boven.

De trotse Hoofdtrainer van de HRC Junioren

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement